Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Nuo pirmadienio masalui draudžiama naudoti žuvelę

Nuo pirmadienio, sausio 2-osios, draudžiama šalies vandens telkiniuose, išskyrus Kuršių marias, masalui naudoti žuvelę (bet žuvies gabalėlį - leidžiama). Toks draudimas pagal Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisykles turėtų įsigalioti sausio 1-ąją, bet pagal nustatytą išimtį, kai draudimo pradžios ar pabaigos data sutampa su valstybine švente, jis įsigalioja pirmadienį - kitą dieną po valstybinės šventės, informuoja Aplinkos ministerija.

Šiuo metu vis dar draudžiama gaudyti vėgėles, taip pat žvejoti tamsiuoju paros metu Nemune nuo Gėgės upės žiočių iki Jurbarko tilto ir Nevėžyje nuo jo žiočių iki Babtų tilto. Šie draudimai turėtų baigtis sausio 15-ąją, bet tai bus sekmadienis, todėl pagal minėtąją išimtį jie tą dieną nebegalios.

Jau baigėsi draudimo žvejoti upėtakius ir draudimo žvejoti Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių 2 bei 5 priede nurodytose upėse (jose žvejyba draudžiama siekiant apsaugoti upėtakius, lašišas ir šlakius) laikas. Šio draudimo paskutinė diena turėjo būti gruodžio 31-oji. Tačiau tai buvo šeštadienis, ir šie draudimai jau nebegaliojo.

Norint žvejoti lašišas ir šlakius reikia įsigyti, kaip ir anksčiau, žvejo mėgėjo kortelę. Ji išduodama žvejybai nuo sausio 1 d.

Visas kitas žuvis galima gaudyti turint žvejo mėgėjo bilietą.

Rekomenduojami video