Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kaip paspartinti augalų žydėjimo pradžią balandžio mėnesį

Pavasarį augalai atgyja ir džiaugiasi atėjus šiltoms saulėtoms dienoms. Vasario-kovo mėnesiais jau galima padėti kambarinėms gėlėms pabusti iš žiemos miego. Tam naudojama daug įvairių trąšų. Aktyvaus augimo metu augalams dažnai trūksta naudingų mikroelementų. Dėl šios priežasties gėlės gali augti lėtai, o lapai pradeda gelsti ir nykti. Šiandien kalbėsiu apie vieną universalų tręšimą, kurį galite įpilti į naminių augalų dirvą ir juo maitinti sodinukus. Cirkonis augalams – augimo stimuliatorius, kuris aktyvaus augimo laikotarpiu padeda gėlėms pradėti žydėti dar anksčiau.

Cirkonis augalams

Augalų augimo stimuliatoriai skirstomi į du tipus: augimą lėtinantys ir žiedų augimą skatinantys. Gali tekti pristabdyti augimą, kai pavasarį netikėtai pasikeičia orai. Kai nėra galimybės sodinti sodinukų į žemę, sodininkai ir daržininkai naudoja vadinamuosius retardantus. Jie pristabdo daigų augimą, kad šie neperaugtų.

Tačiau norint paspartinti augalų augimą ir padidinti sėklų derlių, taip pat, kad augalas būtų atsparesnis, jums reikės augimo stimuliatoriaus. Vienas iš jų yra cirkonis. Stimuliatoriai gali būti naudojami, jei atrodo, kad augalas nyksta ir yra išsekęs, jei pradeda gelsti lapai ir augalas vystosi lėtai.

Biostimuliatoriai ir trąšos nėra tas pats dalykas. Ne visos trąšos yra saugios žmonėms ir aplinkai. Šie priedai skiriasi savo sudėtimi ir poveikiu augalui. Biostimuliatoriai gerina vaisinių augalų augimą ir vystymąsi bei priartina derliaus nuėmimo laikotarpį, padaro vaisius skanesnius, o augalus gražius ir ryškius.

Maitinti galima 1–2 kartus per savaitę ar 2 kartus per mėnesį. Būtinai laikykitės ant pakuotės pateiktų nurodymų. Kiekvienas priedas turi savo nurodymus. Jūs negalite pridėti augimo stimuliatorių didesniais kiekiais, nes tai pakenks augalui.
Cirkonis yra biologiškai aktyvi medžiaga, kurią sudaro alkoholio tirpalas su cikorijos, chlorogeno ir kaftaro rūgštimis.

Šios rūgštys gaunamos iš Echinacea purpurea. Tik 0,1 g 1 litrui alkoholio tirpalo atgaivina silpnus augalus ir sustiprina jų augimą. Cirkonis naudojamas bet kuriame augalų augimo etape, taip pat produktą galima kaitalioti ir net maišyti su trąšomis.

Kaip naudoti cirkonį

Cirkonio tirpalas turi būti paruoštas prieš pat naudojimą. Atskiestą vandeniu produktą galima laikyti tamsioje vietoje iki trijų dienų. Po to cirkonis praranda savo savybes. Atskieskite cirkonį minkštame šiltame vandenyje tokiu santykiu, koks nurodytas ant pakuotės.

Prieš sodinant sėklas, jas galima 8 valandas mirkyti 100 ml vandens su 4 lašais cirkonio. Po tokio mirkymo sėklos greičiau sudygs ir duos gerą derlių. Tirpale, kuriame yra 20 lašų cirkonio 1 litre vandens, galima pamirkyti iki 100 kg bulvių gumbų. Bet kokius šakniavaisius galima apdoroti 10 lašų cirkonio, praskiesto 10 litrų vandens. Išmirkius sodinukus savo svetainėje, likusį vandenį galite naudoti augalams laistyti. Toks laistymas padės geriau vystytis augalų šaknų sistemai.

Jei medelių sodinukai derėjimo metu apdorojami cirkoniu, derlius greičiau sunoks ir bus ilgiau išlaikomas. Cirkonis gali būti naudojamas kambariniams augalams gydyti sausros, perteklinės drėgmės, nesėkmingo genėjimo laikotarpiu arba po persodinimo, siekiant geresnio įsišaknijimo.

Apibendrinimas

Kambariniams augalams 1 ml cirkonio praskiedžiama 5 litrais vandens. Vienoje cirkonio kapsulėje – tik 1 ml. Norėdami paruošti tirpalą mažesniais kiekiais, galite naudoti pipetę ir į 1 litrą vandens įlašinti 1–2 lašus cirkonio. Produktą galite įtraukti į švirkštą, kad būtų lengviau išmatuoti. To visiškai pakanka norint padidinti gėlių šaknų sistemos tūrį, sudaryti palankias sąlygas augalui augti ir žydėti. Skystis bus patogus naudoti, jei supilsite jį į purškimo buteliuką.

Rekomenduojami video