Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kaip auginti rožę vazonėlyje

Vazonėlyje auginamos rožės – tikra puošmena. Nors šios gėlės nėra labai įnoringos, tačiau tuomet, jei norite užtikrinti gausų šių gėlių žydėjimą, vertėtų pasinaudoti žemiau pateiktais patarimais.

Vazonėliuose auginamos rožės dažniausiai pasiekia maždaug 20-30 centimetrų aukštį. Jos žydi nuo kovo iki spalio mėnesio, todėl šių kambarinių gėlių žiedais galima džiaugtis kone ištisus metus. Vazoninės rožės gali būti įvairių spalvų: geltonos, baltos, raudonos arba rožinės.

Rinkdamiesi naują rožę atsižvelkite į tai, ar augalas yra sveikas. Jos lapai turėtų būti tvirti ir sultingi, o pumpurų skaičius turėtų būti kuo didesnis. Jei lapai yra nuskurę, o pumpurai slepiasi tarp stiebų, net ir dėdami dideles pastangas neturėsite pakankamai sveikos ir išvaizdžios rožės.

Veždamiesi rožę namo pasistenkite, kad ji nesušaltų. Rožės mėgsta šilumą, tačiau jas vertėtų saugoti nuo perkaitimo. Saugokite augalą nuo didelių temperatūros pokyčių ir skersvėjo.

Pasirūpinkite, kad vazonėlyje būtų geras drenažas. Jei augalą laistysite bent kartą per savaitę, jis bus sveikas ir užmegs daug pumpurų.

Neribokite rožės augimo. Maždaug kas 2 metus rožę reikia persodinti į didesnį vazoną, nes priešingu atveju šaknys neturės vietos vystytis ir stiprėti.

Tinkamiausias laikas rožės persodinimui – kovo mėnuo. Naujas vazonas būtinai turi būti aukštesnis nei ankstesnis. Dirvožemį būtina pakeisti nauju. Rožę geriausia genėti prieš pat žiemą arba tik pavasarį. Nupjaukite ūglį tiesiai už lapo, esančio arčiausiai mirusio pumpuro.

Tręškite skystomis trąšomis, bet ne per dažnai. Tą darykite tik žydėjimo laikotarpiu ir tik kartą per 2 ar 3 savaites.

Žinoti.lt

Rekomenduojami video