Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Kada kasti česnakus

Česnakai yra nepretenzinga daržovė, todėl jiems auginti nereikia ypatingų sąlygų. Tačiau jį reikia iškasti laiku, kad kuo ilgiau išsilaikytų ir nesugestų.

Praleidus šį momentą, galvutės suirs, o česnakų skonis suprastės.

Papasakosime, kada kasti česnakus, kuris mėnuo geriausias.

Kada kasti česnakus

Viskas priklauso nuo regiono, kuriame gyvenate, oro sąlygų ir pačios česnakų veislės.

Jei tai ankstyvoji daržovė, ją reikėtų kasti po 90 dienų, o jei vėlyvoji, geriau kasti po 110 dienų.

Jei česnakai sodinami rudenį, tuomet jie iškasami liepos viduryje arba rugpjūčio pradžioje.

Pavasarinius česnakus geriau kasti rugpjūčio pabaigoje arba rugsėjo pradžioje.

Kaip tinkamai kasti česnakus

Kad česnakai gerai išsilaikytų ir nesugestų, juos reikia tinkamai iškasti ir išdžiovinti.

Likus 10 dienų iki kasimo nelaistykite lysvių.

Kaskite sausą dieną, bet ne per karščius, nes galvutės gali įdubti.

Česnakų negalima kasti kastuvu, geriau tai daryti šakėmis.

Iškastus česnakus 10 dienų reikia džiovinti gerai vėdinamoje patalpoje.

Vėliau stiebą reikia nupjauti, paliekant maždaug 10 cm ilgio kaklelį.

Rekomenduojami video