Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Jovariškiai jau atšventė „Žibintų šventę“

Tauragės Jovarų bendruomenė savo aktyvius narius sukvietė jau tradicinei moliūgų žibintų šventei. Jos metu buvo galima ne tik pasidžiaugti skaptuotais didžiagalviais, bet ir paragauti moliūgienės.

Sekmadienio vakarą visa Jovarų bendruomenė sukviesta prie „Jovaro“ pavėsinės. Tradicinėn susibūrimų vieton svečiai paraginti atvykti su kaukėmis ir savo išdailintais moliūgais.

Bendruomenės pirmininkė Palmyra Gylienė pasakojo jau gerai nepamenanti pirmos tokios šventės datos, bet tai buvę bene prieš 5-erius metus.

– Tą kartą pačią pirmą naktį mūsų visus moliūgus sudaužė, išspardė. Ir jau po tokio įvykio kitais metais šventės neberengėm. Visgi vėliau vėl ėmėmės organizavimo. Šiemet viena jovariškė priaugino moliūgų. Jie užaugo tikrai didžiuliai, turbūt bent keliasdešimt kilogramų sveriantys. Vyrai jų nepanešė, vežė karučiuose bendruomenės nariams, kad šie išskaptuotų. Paskui taip pat surinko ir nugabeno moliūgus į šventės vietą, – detales pasakojo P.Gylienė.

Kai kurių moliūgų buvo neįmanoma panešti. Otilijos Baltušnikienės nuotrauka

 

Bendruomenės pirmininkė džiaugėsi, kad bendruomenė vieninga ir draugiška. Vieni moliūgus augino, kiti skaptavo, treti padėjo dičkius transportuoti. Galiausiai ir moliūgiene visi galėjo pasivaišinti. Moterys nepatingėjo ir raganų dekoracijas padaryti.

Verta paminėti, kad švieselėmis moliūguose pasidžiaugti siekia ne vien jovariškiai, bet ir kitos bendruomenės. Rytoj 17 val. tauragiškiai su išskaptuotais moliūgais laukiami J.V.Kalvano parke. Švęs ir Kunigiškių kaimo bendruomenė, kviečianti trečiadienio vakarą užsukti į kultūros namus.

Morta MIKUTYTĖ

Rekomenduojami video