Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Josvainiuose iškepti 635 bulviniai blynai

Šeštadienio popietę josvainiškiai bei aplinkinių bendruomenių gyventojai rinkosi į šeimininkių fiestą „Bulvynė“, kurios pagrindinis akcentas buvo bulvė. Šeimininkės rungėsi įvairiose rungtyse, kuriose demonstravo taiklumą, miklumą bei kūrybiškumą. Šventę vainikavo iškepti 635 bulviniai blynai!

Patiekalus ir kompozicijas vertino (iš kairės) Ramutė Škudienė, Audronė Stadalnykienė, Gintautas Laurinaitis./ Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Patiekalus ir kompozicijas vertino (iš kairės) Ramutė Škudienė, Audronė Stadalnykienė, Gintautas Laurinaitis./ Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Puiki idėja

„Švęsdami Josvainių 635-erių metų jubiliejų nutarėme dar kartą akcentuoti jį ir šioje šventėje. Šiemet „Bulvynejė“ kepėme ir suvalgėme 635 bulvinius blynus. Juos suvalgė visi mūsų gyventojai ir sveteliai. Gausybę bulvių mums padovanojo Kėdainių krašto ūkininkai. Nuoširdžiai jiems dėkojame. Taip pat dėkojame ir šeimininkėms Nijolei Patašienei ir Giedrei Jakštienei, kurios iš bulvių sutiko iškepti blynus ant lauko keptuvės“, – kalbėjo  šventės vedėja, Josvainių kultūros centro direktorė Renata Kalvaitė.

Penkios bendruomenės

Šventėje dalyvavo bei savo šeimininkių talentą demonstravo Vainikų bendruomenės centras, Josvainių bendruomenės centras, Josvainių moterų klubas „Aušra“, Juodkaimių bendruomenės centras bei Asociacija „Angirių bendruomenė“.

„Visos bendruomenės turėjo atlikti namų darbus – paruošti konkursinį patiekalą, kurio viena sudedamųjų dalių būtinai turėjo būti bulvė. Taip pat bendruomenės sukūrė labai nuostabias kompozicijas iš rudens gėrybių. Kūrybingumą ir išradingumą vertins mūsų pakviesta garbinga komisija“, – paaiškino R. Kalvaitė.

Visos šventėje dalyvavusios komandos ruošė rudens gėrybių kūrybines kompozicijas bei konkursinius patiekalus, kuriuose turėjo atsispindėti pagrindinis šventės akcentas – bulvė./ Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Visos šventėje dalyvavusios komandos ruošė rudens gėrybių kūrybines kompozicijas bei konkursinius patiekalus, kuriuose turėjo atsispindėti pagrindinis šventės akcentas – bulvė./ Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.

Atsakinga užduotisPatiekalų ir kompozicijų vertinimo komisiją sudarė Nevyriausybinių organizacijų koordinatorė  Audronė Stadalnykienė, Tautvydo dvaro šeimininkė, švenčių ir renginių organizatorė Ramutė Škudienė, Mėgėjų meno kolektyvų dalyvis Gintautas Laurinaitis.

„Kompozicijos viena už kitą gražesnės, patiekalai vienas už kitą gardesni. Viskas tiesiog puiku“, – šypsojosi A. Stadalnykienė.

Ypatingi patiekalai

Visos šventėje dalyvavusios komandos ruošė rudens gėrybių kūrybines kompozicijas bei konkursinius patiekalus, kuriose turėjo atsispindėti pagrindinis šventės akcentas – bulvė.

„Šventei ruošėmės tikrai labai ilgai. Sakyčiau, kai baigėsi praeita šventė, tai ir pradėjome ruoštis kitai. Visuomet į šią šventę žiūrime labai atsakingai. Stengiamės patiekti kuo įdomesnį, gardesnį patiekalą, kad visiems patiktų“, – sakė Angirių bendruomenės pirmininkė Irina Mažeikienė.

Rekomenduojami video