Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Išsipuošė dvimetrinėmis vijoklinėmis rožėmis

Išpuoselėta aplinka besidžiaugiančių visai greta Kėdainių miesto prieigų įsikūrusių Pelėdnagių gyventojai ant laurų užmigti nė neketina. Ir ne vien žodžiais, bet ir darbais sėkmingai įrodinėja, kad tobulumui ribų nėra.

Penktadienio popietę šalia Pelėdnagių seniūnijos pastato, pačiame gyvenvietės centre, šurmuliavo dvi dešimtys J. Paukštelio progimnazijos 5B klasės moksleivių.

Prieš pat vasaros atostogas vaikai atliko kilnią misiją –suaugusiųjų padedami čia pasodino dvi dešimtis rausvų ilgamečių vijoklinių rožių.

Įsiamžino ilgam

„Progimnazija įgyvendina projektą „Paauglystės kryžkelės“. Viena iš jo veiklų – papuošti gyvenvietę. Visų akys į Pelėdnagius nukrypo ne šiaip sau – nemaža klasės vaikų dalis gyvena būtent čia, – šyptelėjo pelėdnagiškė Skaistė Vekrikienė, kurios sūnus – taip pat šios klasės ugdytinis. – Seniūnija geranoriškai sutiko su mūsų iniciatyva. Parūpino mums rožių, drauge išsirinkome vietą, kurioje galėtume jas pasodinti. Ant kiekvieno augaliuko prikabiname lapelį su jį sodinusio vaiko vardu ir šios akcijos data. Po kelerių metų bus labai įdomu sugrįžti čia pasižiūrėti, kaip mūsų sodintos rožės išaugo, sužydėjo, kaip išsikerojo. Kaip visą didžiulę betoninę tvorą paslėpė.“

Nori, kad sugrįžtų jaunimas

Kuomet dvidešimties dvimetrinių vijoklinių rožių sodinimo procedūra buvo baigta, J. Paukštelio progimnazijos 5B klasės moksleiviai kartu su tėvais surengė pikniką – kodėl gi neatsipalaidavus visiems kartu po talkos?

„Pelėdnagių seniūnas Edvinas Pagirskas siekia į bendras veiklas įtraukti kuo daugiau jaunimo, nori, kad kuo daugiau išvykusių jaunų žmonių čia sugrįžtų, – šyptelėjo S. Vekrikienė. – Pagreitį įgauna ir kiti projektai – Ašarėnos upelio užtvankos, stadiono atnaujinimas. Skųstis negalime – gyvename arti miesto, išskirtinai gražioje gyvenvietėje, ir dargi gražėjame ne dienomis, o valandomis.“

Vietą rinko ne bet kaip

Naujojo rožyno augalų žiedai jau netrukus skleisis ne padrikai, bet tikslingai pasirinktoje vietoje: visai greta seniūnijos pastato, šalia didžiulės, betoninės tvoros.

„Nuspendėme šįmet pasipuošti čia, o kitais metais išsirinksime naują vietą, – kalbėjo J. Paukštelio gimnazijos bendruomenės iniciatyvą šiltai priėmusios Pelėdnagių seniūnijos seniūno pavaduotoja Laimutė Lukoševičienė. – Ir gražu, ir praktiška – uždengsime ne itin dailią tvorą, kuri tveria mus nuo buvusios MSV gamybinių patalpų.“

 

Justina ŠVEIKYTĖ

Rekomenduojami video