Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Į Lietuvos upes bus paleista 8 tūkst. upėtakių

Žuvininkystės tarnybos Žuvivaisos skyriaus specialistai vykdo margųjų upėtakių šiųmetukų  įveisimo į valstybinės reikšmės vandens telkinius darbus. Trakų Vokės poskyryje išauginti margieji upėtakiai dar šią savaitę bus paleisti į Strėvos, Lapainios, Verknės ir Vokės upes Kaišiadorių, Prienų bei Trakų rajonuose.

Iš viso planuojama išleisti 8 tūkstančius margųjų upėtakių šiųmetukų. Žuvys sveikos, maitintos kokybiškais kombinuotais pašarais, užaugintos uždarojoje akvakultūros sistemoje.

Artimiausiu metu planuojama vykdyti žuvų, auginamų gruntiniuose tvenkiniuose, išgaudymo ir perkėlimo į žiemojimo tvenkinius darbus.

Žuvivaisos skyriaus specialistai vykdo specialiąsias žvejybas pagal Valstybinę aplinkos monitoringo 2016 metų programą. Šalies upėse, ežeruose gaudomos karpinės ir plėšriosios žuvys bei pristatomos į Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratoriją tolesniems tyrimams. Tyrimų tikslas nustatyti, ar gyvsidabris ir jo junginiai neviršija leistinos koncentracijos. Tiriamos ir pavojingos žuvų ligos: hematopoetinė nekrozė, virusinė hemoraginė septicemija, Koi herpes viruso infekcija ir infekcinė lašišų anemija.

Rekomenduojami video