Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Gulbiukas lapei tapo lengvu grobiu

Gyventojų maitinami ir taip prijaukinami gulbiukai tampa lengvu plėšrūnų grobiu. Atėjus žiemai jie neišskrenda į šiltuosius kraštus ir neretai sulaukia bėdų. Tai patvirtino vieno gulbiuko istorija.

Biržuose, Žemaitės gatvėje, netoli Apaščios upės gyvenantys žmonės pastebėjo, kad į miestą atsibasčiusi lapė tampo jauną gulbiuką.

Žmonės lapę nuo gulbės jauniklio nuvijo. Tačiau buvo matyti, kad plėšrūnė taip lengvai nenori paleisti grobio ir jo vis bandė tykoti.

Žmonės, matydami, kad gulbės jauniklis sužeistas, bandė ieškoti jam pagalbos. Jie norėjo sužinoti, ar gulbės sužalojimai rimti, ar jis turi šansų išgyventi.

Biržiečiai skambino į Lietuvos gyvūnų globos draugiją, kurios centras – Kaune, tačiau iš pokalbio telefonu suprato, kad niekas iš taip toli į Biržus dėl paukščio neatvažiuos.

Tuomet buvo kreiptasi į rajono aplinkos apsaugos agentūros inspektorių Artūrą Grišką. Jis apžiūrėjo sužeistą gulbiuką. Paaiškėjo, kad jam lūžęs kaklo slankstelis, todėl jis neišgyvens.

Biržų komunalinio ūkio vadovas Alfridas Jozėnas pasirūpino, jog paukštis, kad nesikankintų, būtų užmigdytas.

„Čia dar vienas pavyzdys, kad nereikia laikinių paukščių maitinti ir jaukinti. Jie pripranta prie žmonių, būti šeriami, todėl rudenį su kitais paukščiais neišskrenda. O žiemą jie tampa lengvu grobiu plėšrūnams“, - sakė aplinkosaugininkas Artūras Griška.

Jurgita Morkūnienė

Rekomenduojami video