Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Grožio puoselėjimas – šeimos tradicija

Vienoje iš gražiausių sodybų Balsėnuose, Veiviržėnų seniūnijoje, gyvenantys Virginija ir Stasys Kundrotai šią vasarą minėjo 40 metų bendro gyvenimo sukaktį. Grožio puoselėjimas, jaukių namų kūrimas – šeimos kasdienybė, ją jungiantis pomėgis.

Balsėniškis nagingas medžio meistras Stasys Kundrotas užaugo tėvų išgražintoje sodyboje. Jis prisiminė, kad 1976 metais Jolandos ir Zenono Kundrotų sodyba respublikiniame sodybų aplinkos tvarkymo apžiūros konkurse laimėjo pirmąją vietą. Taigi buvo plačiai pagarsintas šio kaimo vardas, pagerbti ir grožį kūrę sutuoktiniai. „Tėvai gavo nepaprastą tuo metu dovaną – kelionę į Čekoslovakiją ir Vokietiją“, – kalbėjo Stasys.
Virginija čia atitekėjo iš Saugų. „Jau 40 metų mes kartu“, – šypsojosi ji. Kartu su auksarankiu vyru tęsia šeimos tradiciją – išmoningai tvarko aplinką. Šeimai tai ne prabanga. „Kasdienis mūsų darbas – prižiūrėti augalus, gėles. Žinoma, tam reikia pinigų, bet labiausiai – darbo ir meilės“, – patikino V. Kundrotienė.
Šioje išskirtinėje sodyboje yra Stasio išdrožtų meniškų aplinkos interjero detalių. Tačiau jis sugeba ir sudėtingesnius daiktus meistrauti. Antai pagamino ąžuolinius virtuvės baldus.
„Išėjau užtarnauto poilsio ir meistrauju. Savo namams, savo malonumui“, – šypsojosi S. Kundrotas.

Virginija LAPIENĖ

Rekomenduojami video