Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Gėlių žiedai papuoš ir kaimus

Gėlių žiedai šią vasarą papuoš ne tik Kėdainių miestą, bet ir Kėdainių rajono miestelius, kaimus, gyvenvietes. Visose Kėdainių rajono seniūnijose vyksta gėlių sodinimo darbai. Vienose gėles sodina seniūnijų darbuotojai, kitose – bendruomenės, įstaigos ar organizacijos. Pirmieji Kėdainių rajone šiemet pasipuošė pelėdnagiečiai.

Sodina patys

„Šiemet didelį dėmesį skyrėme mūsų atnaujintai aikštei prie seniūnijos. Ten pasodinome ne tik gėlių, bet ir daugiamečių augalų, medelių. Pelėdnagiuose gėlės pradėtos sodinti prieš savaitę. Nesamdome jokios įmonės, dirba mūsų seniūnijos darbuotojai. Patys pasodiname, patys laistome, ravime, prižiūrime. Gėlės jau pasodintos ties įvažiavimu į kaimą, taip pat sodinamos ir pačiame kaime. Gėlės pasodintos visuose kaimo kampeliuose, kaip ir žmonės buvo įpratę. Žmones džiugins žydintys margaspalviai žiedai“, – džiaugėsi Pelėdnagių seniūnas Edvinas Pagirskas.

Ėmėsi bendruomenė

Kėdainių rajone labai aktyvios ir veiklios bendruomenės. Štai sekmadienį dotnuviečiai buvo kviečiami į talką, kurios metu sodino įvairias gėles. Gražią akciją inicijavo patys žmonės, kurie nori gyventi gražiame ir išpuoselėtame miestelyje.

Kitose Kėdainių rajono seniūnijose gėles sodina seniūnijų darbuotojai, dar kitur puošiasi vietos įstaigos ar organizacijos. Nė viena kaimiškoji seniūnija nesamdė įmonės, kuri teikia gėlių sodinimo paslaugas.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video