Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Gėlių persodinimo metas

Kovo mėnesį intensyviai pradeda augti kambariniai augalai, todėl juos reikėtų gausiau laistyti ir tręšti.

Pavasario pradžioje galima persodinti daugumą kambarinių augalų. Jei jie dideli ir juos sudėtinga perkelti į kitą vazoną, reikėtų pakeisti bent viršutinį žemės sluoksnį.

Į naują vazoną augalai sodinami tokiame pat gylyje, kokiame augo anksčiau. Vazonas turi būti didesnis tik per du pirštus. Persodintas augalas gausiai palaistomas. Subėgęs į lėkštutę po vazonu vandens perteklius išpilamas. Persodinti augalai patiria stresą, todėl jiems reikia skirti daugiau dėmesio, dažniau apipurkšti vandeniu. Vėliau jie laistomi tik tiek, kad neišdžiūtų žemė. Tręšti galima tik po kurio laiko, kai gėlės pradeda augti, išleidžia naujų lapelių ar sukrauna žiedus.

Kovą tinkamas metas genėti ir formuoti fikusus, oleandrus, kinrožes, tradeskantes, pelargonijas. Per žiemą ištįsusius ūglius būtina išpjauti, kitus patrumpinti per pusę ar trečdaliu. Nukirpti ūgliai, pamerkti kambario temperatūros vandenyje ar susmeigti į drėgną smėlį, durpes ir pridengti polietileno plėvele, greitai įsišaknija.

Į šviesią vietą jau metas perkelti tamsoje ar saulės neapšviečiamoje patalpoje žiemojusius kaktusus. Tuos, kurių pumpurai jau gerai išsivystę, reikia palaistyti, o nepabudusius laikyti sausai. Anksti žydinčius kaktusus persodinti galima tik tada, kai peržydės.

 

Parengė Milda Mickutė

Rekomenduojami video