Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Dotnuviai savo jėgomis atnaujino senąjį tiltelį

Vyresni Dotnuvos miestelio gyventojai ilgą laiką į kapinaites, esančias už Dotnuvėlės upelio, kulniuodavo senuoju tilteliu. Netgi laidotuvių procesijos iš bažnyčios eidavo šiuo tilteliu. Tačiau laikui bėgant tilto nebeliko ir žmonės turėjo vargti eidami didžiulį ratą aplinkui. Dotnuvos bendruomenė ėmė gaivinti idėją, kad tiltelį būtina atstatyti. O šiandien daugelio dotnuvių svajonė vėl turėti tiltelį buvo įgyvendinta būtent aktyvios bendruomenės pastangomis. 

Buvo nuo seno

„Toje vietoje tiltelis buvo nuo seno. Tačiau jį nuplovė, sugadino ir tilto neliko. Žmonės jau seniai norėjo atstatyti tiltą, tačiau tam reikėjo labai daug pinigų. Tokių pinigų nei bendruomenė, nei seniūnija neturėjo ir neturi. Buvo renkami pinigai, buvo žadama paremti bendruomenę, bet pažadai ir liko pažadais. Žmonės dėjo savo pinigus, kad būtų parengtas projektas. Žodžiu, žmonėms to tiltelio tikrai reikėjo, tad buvo dedamos iš jų pusės visos pastangos. Bet, deja, pastangos buvo tik iš žmonių, o ne iš valdžios pusės“, – sakė Dotnuvos seniūnas Vytautas Grigas.

Pastatė bendruomenė

Didelių pinigų bendruomenei nepavyko surinkti. Taip pat nebuvo gauta ir jokia parama iš Kėdainių valdžios. Tad žmonės nutarė pastatyti bent jau nedidelį, neįmantrų tiltelį savo jėgomis.

Susirinkę miestelio vyrai ėmė ir įgyvendino šią idėją. Tiltelis buvo statomas iš metalo ir medienos konstrukcijų. Šiandien tilteliu žmonės jau gali naudotis. Ypač svarbus jis vyresnio amžiaus žmonėms, mat nebereikia toli eiti, kad pasiektų vietos kapinaites.

Pastatė ir suoliukus

Dotnuviai ne tik pastatė tiltą, bet ir šalia jo iš abiejų pusių pastatė suoliukus poilsiui. Taip pat atnaujino takelį, o visuotinių talkų metu buvo sutvarkyta ir visa aplinka, netgi sugrėbti nukritę lapai. Netrukus šalia tilto už vienuolyno bus sodinama ir nedidelė medelių alėja. Didelėmis Dotnuvos bendruomenės pastangomis miestelis gražėja kasdien.

„Labai daug pastangų gražinti mūsų kraštą deda naujasis bendruomenės vadovas. Labai aktyvi bendruomenė. Visi noriai renkasi į talkas, noriai prisijungia prie miestelio tvarkymo. Džiugu, kad mūsų miestelis gražėja kasdien. Ir tai visų žmonių nuopelnas“, – sakė Dotnuvos miestelio gyventoja Laurencija Gadeckytė-Žydelienė.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video