Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Dirvožemiui reikia padėti

Šiandien daugelis žemdirbių pastebi, kad mineralinės trąšos neveikia taip efektyviai, kaip anksčiau. Dirvožemio degradavimas yra viena svarbiausių nepakankamo trąšų efektyvumo priežasčių.

Nesuklysime sakydami, kad beveik nebeliko sveikų dirvožemių. Cheminės žemdirbystės modelis sukėlė biologinę dirvožemio degradaciją. Kai kuriuose dirvožemiuose atskiros mikroorganizmų rūšys jau atsidūrė ant išnykimo ribos, ojų vietą užima mikroorganizmai, kurie yra nebūdingi dirvodariniams procesams ir nesudaro simbiozės su augalais. Augalų šaknų zonoje įsikuria mikroorganizmai, ne maitinantys augalus, o parazituojantys. Viso to pasekmė – net visiškai mitybos elementais aprūpinti augalai nesuformuoja pilnaverčio produktyvumo. Žemdirbiai susiduria su mišriomis augalų ligomis, kurių beveik neveikia fungicidai. Norėdami išgelbėti derlių, žemdirbiai didina augalų apsaugos priemonių normas ir dar labiau pakenkia dirvožemio biotai.

Bendrovės nuotr.

Dirvožemio produktyvumo problema labai rimta, tad numoti ranka jau negalima.Nord Organics siūlo naują požiūrį į dirvožemį – svarbiausią gamybos priemonę. Naudodami atsinaujinančius gamtos išteklius, padėsime Jums sukurti naują augalininkystės technologijų modelį, kur pagrindinis dėmesys kreipiamas į natūralių dirvodarinių procesų intensyvumo valdymą.

Šiuo metuspręsdami apie dirvožemio trąšumą žemdirbiai vadovaujasi dviem nuomonėmis: agrochemijos ir dirvožemio mokslo specialistų. Agrochemijos mokslo atstovai tiria dirvožemio savybes, susijusias su mineraline augalų mityba, ir pabrėžia svarbiausių augalams prieinamų elementų – azoto, fosforo, kalio – bei mikroelementų reikšmę. Todėl agrochemijos mokslo atstovai dirvožemio trąšumą vertina tik mineralinių mitybos elementų kiekio dirvožemyje kontekste, o jų atkūrimą dirvožemyje sieja su cheminių elementų, t.y. jų druskų įnešimu. Žemdirbiai puikiai supranta, kad jei iš dirvožemio su derliumi išnešamas tam tikras kiekis mitybos elementų, tai tą kiekį reikia ir grąžinti.

Bendrovės nuotr.

Dirvožemio mokslo atstovai į dirvožemio savybes žvelgia per organinių medžiagų susidarymo ir funkcionavimo mechanizmo prizmę. Jie žemdirbiams bando paaiškinti, kad nuo senovės gamtoje nenutrūkstamai vyksta dirvodariniai procesai, kuriuos lemia mikroorganizmų veiklos. Mikroorganizmai, ypač esantys šaknų zonoje, išskiria aktyvias medžiagas, tirpinančias dirvožemio mineralus, dėl to cheminiai elementai, esantys mineraluose, pereina į augalams prieinamą formą. Darniam biologinės sistemos funkcionavimui reikalingas azotas, todėl atskiros mikroorganizmų grupės prisitaikiusios jį fiksuoti iš atmosferos. Specialistai pabrėžia, kad būtent dėl to visą dirvožemio biomasę ir organiką, kurią kaip maistą naudoja mikroorganizmai, reikia ne mineralizuoti, o saugoti ir kaupti. Išmokus parūpinti dirvos mikroorganizmams tinkamų maistinių medžiagų, jie jas lengvai perduos augalams. Natūralių mitybos elementų augalams gamyba ir kuria dirvožemio derlumą.

Nord Organics, siūlanti produktus Plant Probiotic  ir Soil Probiotic, atstovauja pastarajai mokslo grupei ir į derlumą žvelgia per natūralios žemdirbystės prizmę. Plant Probiotic ir Soil Probiotic yra natūralūs dirvos gerintojai, kurių sudėtyje yra ir dideli kiekiaiorganikos – maisto dirvoje esantiems mikroorganizmams bei augalams, ir gerųjų bakterijų, padedančių tą maistą įsisavinti augalams. Šis kompleksas, patekęs į dirvą, sukuria puikią terpę augti sveikiems augalams, duodantiems gausų, natūralaus skonio ir, svarbiausia, sveiką derlių!

Daugiau informacijos apie sveikus sodo ir daržo probiotikus rasite www.nordorganics.com

Rekomenduojami video