Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Bendruomenės linksmai palydėjo vasarą

Lietingą, bet šiltą šeštadienį su vasara atsisveikino Tarailių ir Pilaitės bendruomenės. Pradėjusios sporto varžybomis, šventes bendruomenės baigė smagiais koncertais.

Tradicinė vasaros palydėtuvių šventė Tarailių bendruomenėje „Tarailių ratas“ šiemet ypatinga – kartu paminėtas ir bendruomenės dešimtmetis. Pirmieji bendruomenės metai nebuvo tokie aktyvūs, bet po truputėlį veikla įsivažiavo ir lietingą šeštadienį bendruomenė jau aštuntą kartą rinkosi į šventę kartu atsisveikinti su vasara.

Kalbinta bendruomenės tarybos narė Lina pasidžiaugė per dešimtmetį sutvarkytu pajūriu ir poilsio zona, kurioje bendruomenės nariai renkasi ne tik pasigrožėti Jūros vaizdais, bet ir pasportuoti.

– Turime nemažai žaliųjų zonų. Pavasarį po ledonešių šiukšlių tenka nemenkai iškuopti, tai džiugu, kad ne tik bendruomenės nariai, bet ir miesto seniūnija talkina, – dalį darbų vardijo Lina. – Prieš aštuonerius metus, kai pradėjome tvarkyti pajūrį, neliestą nuo tarybinių laikų, iki užtvankos, tai šiukšles priekabomis vežėme. Tada ir aktyvių bendruomenės narių buvo daugiau. Vėliau aktyvas po truputėlį mažėjo – gal kam atsibodo, kažkas išsikėlė, kažkas užaugo. Dabar stabilus skaičius laikosi panašus – sąraše 58 bendruomenės nariai.

Varžybos Tarailių bendruomenės tinklinio aikštelėje

Bendruomenės tarybos narė pasidžiaugė į dešimtmečio šventę įsitraukusių tarailiškių aktyvumu.

Jėgas tarailiškiai, laukdami vakarinio koncerto, išbandė įvairiose rungtyse – žaisdami krepšinio, futbolo, paplūdimio tinklinio aikštelėse, vaikai rungėsi linksmosiose estafetėse ir kt. Tradicinė Tarailiuose jau tapo aukštakulnio batelio metimo rungtis.

Paskelbti ir gražiausiai besitvarkančių mikrorajono daugiabučių konkurso, startavusio dar birželį, rezultatai.

Vakarinėje linksmojoje šventės dalyje tarailiškiams koncertavo Tarailių progimnazijos „Estrados studija“, vadovaujama A.Rakevičiaus. Tauragės liaudies teatras su režisiere G.Urmonaite pristatė V.Braziūno komediją „Burtininkė“. Vakarą vainikuos grupės „Nerija“ koncertas.

Lietus neišgąsdino Pilaitės bendruomenės narių

Su vasara atsisveikino ir Pilaitės bendruomenė, visus kvietusi į šventę „Sudie, gražuole vasara“. Linksmosios sporto rungtys – pagalvių mūšis ir futbolo varžybos prasidėjo pliaupiant lietui. Bet šiltas vasariškas lietus neatbaidė dalyvių – pagalvių mūšis buvo labai įnirtingas ir azartiškas, o futbolo žaidėjai, lankstydami paskui neįprastai didelį kamuolį, net aikštelės ribų nepaisė. Šventę bendruomenė baigs meno mėgėjų koncertine programa, svečių koncertu ir diskoteka. Lietučio, regis, nebebus.

 

Raimonda ALYSIENĖ

Rekomenduojami video