Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Bartkūniškyje įrengta inkilų alėja

Akivaizdu, jog kaimo bendruomenės atgyja. Vis daugiau gražių iniciatyvų pasigirsta iš kaimo žmonių. Štai visai šalia miesto esančio Bartkūniškio kaimo gyventojai nusprendė sutvarkyti medžių alėją. Negana to, susirinkę kaimo žmonės medžiuose pakabino inkilus, tad ši alėja pelnytai kai kurių vietos gyventojų jau pakrikštyta kaip inkilų alėja.

Nori suburti

Bartkūniškio bendruomenės vairą į savo rankas perėmęs pirmininkas Gintaras Dervinis siekia suburti visus kaimo žmonės. Pirmininkas sako, kad tai padaryti nėra lengva, mat kaime yra ir senolių, ir jaunų šeimų. Tačiau jis įsitikinęs, kad žmones vienija bendri ir gražūs tikslai, kad kaimas klestėtų ir būtų gražesnis.

„Nuo to laiko, kai tapau bendruomenės pirmininku, vis suku galvą, kaip suburti senbuvius ir naujakurius, kurių kaime kasmet vis daugėja. Sumanėme surengti vieną gražią bendrą šventę ir taip apjungti įvairaus amžiaus žmones“, – pasakoja bendruomenės vadovas G. Dervinis.

Ne viena idėja

Pirmininkui kilo tikrai ne viena graži idėja. Kaimo žmonės ir šventes švęsti pradėjo kartu, ir renginius organizuoti. Žmonės nusprendė ir gražinti savo kaimą – susitvarkyti medžių alėją. Jie kreipėsi į Kėdainių miesto seniūną Valentiną Tamulį ir šis reikalą išsprendė greitai – buvo atsiųsti darbininkai ir technika, medžiai buvo sutvarkyti ir nugenėti.

Tačiau bendruomenei to neužteko ir aktyviam pirmininkui kilo dar viena graži idėja.

„Mani gimė idėja valstybinę šventę praleisti turiningai. Nusprendėme patys pagaminti inkilus ir juos pakabinti ant jau nugenėtų ir sutvarkytų medžių. Vėlgi vienas nebūčiau taip sklandžiai įvykdęs šitos misijos, todėl su kaimynu Egidijumi užsakėme medieną ir supjovėme lentgalius. Tada jau susibūrėme į vyrišką kompaniją. Atėjo visi – ir jaunimas, ir vyresni, kurie mokė inkilų gamybos ir kabinimo. Senoliai patarė, į kurią pusę juos nukreipti, kaip pakabinti. Žmonės vienas kitą papildė, vieni žiniomis, kiti darbais. Inkilai buvo sukabinti ir visi džiaugėsi gražia švente ir gražiu nuveiktu darbu“, – pasakoja pirmininkas.

Dar bus

G. Dervinis pažymi, kad kaimo žmonėms reikia bendrų užsiėmimų, bendrų švenčių. Jo planuose – dar labiau burti bendruomenę, organizuoti įvairių veiklų ir užsiėmimų, kurie stiprina žmonių santykius.

„Tokia ir turi būti bendruomenė – stipri, kaip kumštis. Dabar planuojame vykdyti kasmetinę aplinkos tvarkymo šventę, nes visada viską reikia pradėti nuo savęs“, – įsitikinęs G. Dervinis.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video