Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Baklažanai

Baklažanai surenkami subrendę, kai jie užauga iki reikiamo tos rūšies dydžio, įgauna violetinę arba tamsiai violetinę spalvą, subrandina sultingą ir elastingą minkštimą be tuštumų.

Pailgos formos baklažanų rūšies vaisiai turi būti ne trumpesni kaip 10 cm, o kitos rūšies baklažanai turi būti ne mažesnio kaip 5 cm skersmens. Baklažanai surenkami kas 5–7 dienas peiliu arba sekatoriumi nupjaunant subrendusias daržoves kartu su stiebu.

Nuskinti baklažanai greitai praranda prekinę išvaizdą, todėl juos iš karto reikia suvartoti. Šios daržovės nėra tokios derlingos kaip pomidorai, tačiau jos didesnis nei paprikos. Baklažanų derlius 1 kv metre gali siekti 3–4 kg, o kartais net ir 8 kg.

Baklažanai yra paklausūs dėl gero skonio. Jie taip pat sėkmingai naudojami ir įvairioms ligoms gydyti, pavyzdžiui, širdies ir kraujagyslių sistemos ligoms, podagrai. Baklažanai naudingi širdžiai, padeda pašalinti cholesterolį iš kraujo bei nereikalingus skysčius ir šlapimo rūgštį iš organizmo. Baklažanas – nekaloringa daržovė, todėl dažnai rekomenduojama linkusiems tukti žmonėms.

 

Rekomenduojami video