Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Arbūzų konservavimas. Ką reikia žinoti

Besibaigiant vasarai, visi galvoja, kaip ją prailginti. Pasirodo, sezoniniai vaisiai gali būti mums pasiekiami, kai tik norime. Papasakosime, kaip išlaikyti šviežią arbūzą visus metus.

Vasaros atostogas uždaryti stiklainyje galime, jei tik to norime. Daugeliui arbūzas yra neatsiejama vasaros dalis, kai galime greitai numalšina troškulį. Verta paminėti, kad šis vaisius yra skanus salotų, kokteilių ir net gėrimų priedas. Turint šiek tiek kantrybės, sultingas arbūzo skonis gali būti pasiekiamas visada.

Kaip paruošti arbūzą?

Pakanka nusipirkti visą vaisių, o idealiu atveju jis turėtų sverti iki 4 kg. Tada nuplaukite jį po tekančiu vandeniu ir išdžiovinkite. Kitame žingsnyje jums reikia kelių šaukštų kepimo miltelių ir minkšto šepetėlio, kad įtrintumėte preparatą į arbūzo žievę. Milteliais reikia padengti visą arbūzo paviršių, o tik tada sukamaisiais judesiais kruopščiai paskleisti. Tada vaisius reikia vėl nuplauti vandenyje, rankomis nutrinti žievelę. Kai jis yra švarus ir sausas, mes pasiimame peilį ir pradedame jį pjaustyti storais griežinėliais. Verta rinktis aštriausią peilį, nes arbūzo žievė dažniausiai būna kieta.

Kaip arbūzą išlaikyti visus metus?

Kai vaisiai supjaustomi, paruoškite ne daugiau kaip 3 litrų talpos stiklainius. Prieš tai verta juos nuplikyti ir išdžiovinti, kad būtų švarūs. Tada pradėkite dėti arbūzų gabalėlius į stiklainius, lygiai taip pat, kaip darote, pavyzdžiui, su agurkais. Verta tai daryti sandariai, bet ne per prievartą, nes minkštimas labai minkštas ir lengvai pažeidžiamas. Tuo tarpu pradėkite kaitinti vandenį, kad jis užvirtų, o galiausiai užpilkite ant arbūzų stiklainyje. Galiausiai uždėkite ant jų dangtelius, palaikykite apie 15 minučių ir išpilkite iš stiklainių vandenį. Dabar į kiekvieną arbūzo stiklainį įdėkite 2 šaukštus cukraus, 1 šaukštą druskos, 1 arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties ir 1 arbatinį šaukštelį pankolių sėklų. Pagrindinis ingredientas yra 4 rūšių pupelės pipirų žirneliai: juodi, balti, žali ir rožiniai, taip pat kvapieji pipirai. Dabar stiklainių turinį vėl užpilkite verdančiu vandeniu ir sandariai užsukite dangtelius. Leiskite atvėsti 24 valandas, tada perkelkite į vėsesnę patalpą.

Rekomenduojami video