Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Apie skriaudžiamą gamtą kviečia pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112

Praplečiamos reagavimo į aplinkosaugos reikalavimų pažeidimus reagavimo sritys – nuo šiol bendruoju pagalbos numeriu 112 galima bus pranešti apie statinių avarijas, kurių metu užteršiama aplinka arba atsiranda tokios taršos grėsmė, rašoma pranešime spaudai. 

Tai garantuojantį susitarimą pasirašė Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos (VAAT) direktorius Vytautas Eidikonis ir Bendrojo pagalbos centro (BPC) viršininkas Audrius Čiuplys. Pranešimai iš PBC bus nukreipiami į VAAT.

Taip pat numatyta galimybė pasitelkti priešgaisrines gelbėjimo tarnybas, kai vykdomi gelbėjimo darbai, susiję su aplinkosaugos sritimi.

VAAT ir BPC bendradarbiauja jau beveik trejus metus – nuo tada, kai VAAT buvo įkurtas Pranešimų priėmimo ir aplinkosauginių ekstremalių situacijų valdymo skyrius, kuriam suteikta prieiga prie BPC kompiuterinės sistemos.

Pranešimai apie aplinkosauginius pažeidimus automatiškai perduodami ištisą parą budintiems aplinkos apsaugos pareigūnams. Tai leidžia į pranešimus reaguoti operatyviai, taupyti išteklius, suteikia piliečiams galimybę apie pažeidimus paprastai ir greitai informuoti aplinkos apsaugos tarnybas.

2016 m. VAAT gavo 13 tūkst. 818 gyventojų pranešimų ir tikimasi, kad šiemet visuomenė bus dar aktyvesnė.

Aplinkosaugininkai kviečia žmones ir toliau aktyviai informuoti apie skriaudžiamą gamtą, aplinkos apsaugos reikalavimų pažeidimus bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai VAAT tel. (8 5) 273 2995.

Rekomenduojami video