Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Žuvo ruošdamas techniką derliui nuimti

Praėjusio antradienio vakare skaudi nelaimė įvyko Nausėdžių kaime. Žuvo remontuojamos puspriekabės prispaustas 1966 metais gimęs ūkininkas.

Tądien vienas stambiausių šio krašto ūkių savininkas kartu su vyresniuoju sūnumi taisė traktoriaus priekabą. Ji buvo pakelta už galo ir remontuojama.

Manoma, kad priekabą sujudino vėjo gūsis. Diržai slydo į šalį ir priekaba griuvo. Kadangi atsparų nebuvo padėta, ji virto ant žemės.

Nelaimės metu ūkininko sūnus suspėjo išsprūsti iš po priekabos, tačiau ji prispaudė tėvą. Vyrui buvo suspausta krūtinė.

Priekaba suskubta pakelti su namuose buvusiu autokrautuvu. Iš po jos ištrauktas žmogus buvo sąmoningas ir dar kalbėjo.

Pasak kaimo bendruomenės pirmininko Jono Vaičekonio, buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba. Tačiau jos teko laukti apie pusę valandos. Patys žmonės į ligoninę sužalotojo vežti nedrįso.

Atvykę greitosios medicinos pagalbos darbuotojai nelaimėlį skubėjo vežti į Panevėžio ligoninę. Iš paskos automobiliu išvyko ir ūkininko sūnus.

Tačiau tik pravažiavus Žaliąją girią, ties Paliūniškio kaimu, „greitoji“ sustojo. Mašinoje buvusio vyro atgaivinti nepavyko.

Redakcijos žiniomis, naktį po tėvo mirties sūnus praleido Panevėžio ligoninėje. Čia jau savaitę gydoma jo mama, velionio žmona.

Moters vairuojamas automobilis prieš savaitę kelyje Nausėdžiai – Biržai apsivertė, ji patyrė sunkius sužalojimus. Moters laukia ilgas gydymas.

„Kaimo žmonės į šią nelaimę reaguoja itin jautriai. Mes buvome labai artimi, vaikai sueina. Liūdna. Eini, stengiesi, žemes perki, dirbi... Įsivaizduoju, kaip sūnui jaustis...“ - sielojosi Jonas Vaičekonis.

Ūkininkas pripažino, kad ir jam yra tekę remontuoti žemės ūkio padargus neatsargiai. Tiesiog jam pasisekė - nieko blogo nenutiko.

„Reikia to atsargumo, nors visi kartais peržengiam ribas. Jei po ratais būtų buvusios kaladės, taip nebūtų atsitikę. Dabar žmonės ruošė techniką derliaus nuėmimui, ką mes visi šiuo metu darome“, - išgyveno J. Vaičekonis.

Biržų policijos vadovas Deividas Valtaris sakė, kad šis įvykis traktuojamas kaip nelaimingas atsitikimas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Jurgita Morkūnienė

Biržų krašto laikraštis "Šiaurės rytai"

Rekomenduojami video