Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Žudikas dvi moteris pražudė liepsnose

Baisiausi įtarimai pasitvirtino. Pačioje praėjusiųjų metų pabaigoje Vilniuje kilęs tragiškas gaisras nebuvo nelaimingas atsitikimas. Dvi moterys gyvos sudegė ir dar du asmenys sužaloti padarius labai sunkų nusikaltimą. Policininkai sulaikė dviejų žmonių tyčiniu nužudymu įtariamą asmenį.

Kraupūs įtarimai

Didžiulis gaisras praėjusių metų gruodžio 30 d. naktį siautėjo sostinės Geležinės gatvėje stovinčiame mediniame name. Jis pareikalavo dviejų žmonių gyvybių, dar du išsigelbėti sugebėję asmenys sužaloti. Ugniagesių ekspertams nustačius, kad namas padegtas, darbo ėmėsi teisėsaugininkai. Vilniaus apskrities VPK Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tyčinio dviejų žmonių nužudymo.

Šį mėnesį kriminalistai sulaikė šiuo labai sunkiu nusikaltimu įtariamą asmenį. Policininkų surinkti įrodymai teismą įtikino ir šis įtariamajam skyrė griežčiausią kardomąją priemonę - leido suimti trims mėnesiams. Už tokius nusikaltimus gresia ir griežčiausia pagal Lietuvos įstatymus bausmė, numatanti laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Išsigelbėti negalėjo

Vilniaus ugniagesiai dėl šio gaisro ant kojų buvo pakelti apie 3.20 val. Jiems atvykus į įvykio vietą, septynių butų medinis daugiabutis (priklausantis keliems savininkams) jau degė atvira liepsna. Gaisrininkams iš karto pranešta, kad name gali būti likę du žmonės. Tačiau į vidų patekti pavyko tik apmalšinus liepsnas ir naudojant kvėpavimo organų apsaugos aparatus.

Stipriai apdegę dviejų negyvų moterų (74 ir 55 metų) kūnai rasti antrajame namo aukšte, skirtinguose butuose. Mirtis jas užklupo gulinčias lovose. Dar du nuo ugnies sprukę žmonės patyrė traumas. Veidą bei rankas apdegusią 43 metų moterį (vienos iš žuvusiųjų dukra) ir į sudužusius stiklus rankas stipriai susipjausčiusį 54 metų vyrą ugniagesiai palydėjo iki greitosios medicininės pagalbos brigados automobilio. Nukentėjusieji nuvežti į ligoninę. Iš viso name gyveno aštuoni žmonės, tačiau ne visi įvykio metu buvo namuose.

Per gaisrą visiškai sudegė antrasis (mansardinis) namo aukštas ir stogas. Apdegė bei vandeniu supiltas ir pirmasis aukštas. Jame gyvenusios šeimos liko be namų.

Pirmieji padegimo versiją iškėlė šalia degusio namo gyvenantys žmonės. Jie, pažadinti naktį loti pradėjusio šuns, gaisrą ir pastebėjo. Kaip spėjama, nusikaltėlis padegė į mansardinį aukštą vedančioje laiptinėje išpiltą degųjį skystį. Taip namo gyventojams atkirstas kelias į lauką.

Pasak kaimynų, padegimo versiją sustiprino lemtingąją naktį ant namo sienos atsiradęs užrašas. Su klaidomis parašytas žodis „skola“.Dar viena tragedija

Penktadienio naktį dvi gyvybes nusinešęs gaisras kilo ir Lazdijų rajone. Apie 1.22 val. atviros liepsnos siautėjo Šeštokų miestelyje stovinčiame vieno aukšto individualiame mediniame gyvenamajame name. Nudegė pastato stogas, perdanga, išdegė namo vidus, apdegė ir vandeniu sulieti namų apyvokos daiktai.

Apmalšinę liepsnas ir po valandos į gaisravietę įžengę ugniagesiai rado sudegusius 67 metų moters ir 60 metų vyro kūnus. Įtariama, kad mirtinas gaisras kilo dėl neatsargaus sugyventinių rūkymo. Išvakarėse namuose galėta girtauti.

Nuo metų pradžios šalyje įvykusiuose gaisruose jau žuvo septyni asmenys, dvylika buvo traumuoti.

 

Rekomenduojami video