Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Zarasuose nustatytas paukščių gripo atvejis

Zarasų rajono savaivaldybė informuoj, kad Sartų ežere, Dusetų sen., Zarasų r. sav. rastos 4 kirų ir 5 ūpinių žuvėdrų gaišenos. Ištyrus paukščių gaišenų mėginius nustatytas labai didelio patogeniškumo paukščių gripo A tipo H5N1 potipio virusas.

Savivaldybės duomenimis, Valstybinės maisto veterinarinės tarnybos (VMVT) specialistai LPPG virusu užkrėstas vietas pažymėjo informaciniais ženklais.

Specialistai dar kartą primena nesilankyti vietose pažymėtose „LPPG užkrėsta vieta“, nelesinti laukinių paukščių, vengti kontakto su laukiniais paukščiais.

Jei kontaktą su laukiniais paukščiais vis dėlto turėjote laikykitės griežtos asmens higienos, jokiu būdu nesilankykite naminių paukščių vietose su galimai virusu užteršta avalyne ir rūbais.

Esant galimybei rekomenduojama ir apdengti naminių paukščių laikymo ar buvimo vietą, eliminuoti bet kokią kontakto su laukiniais paukščiais galimybę.

Laikyti paukščių lesalą uždarose patalpose. Nenaudoti atvirų paviršinių vandens telkinių naminiams paukščiams girdyti.

Taip pat pirkti naminius paukščius tik iš legalių pardavėjų. O medžiotojams rekomenduojama elgtis atsargiai apdorojant paukščius, laikytis biologinio saugumo priemonių, išsivalyti ir dezinfekuoti naudotą inventorių.

Rekomenduojami video