Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Vyriausioji epidemiologė: šie metai dėl koronaviruso grėsmės nėra tinkami keliauti

Sveikatos apsaugos ministerijai vis plečiant šalių, iš kurių grįžus privaloma priverstinė izoliacija, sąrašą, į jį pretenduoja ir Ispanija, ir Islandija – šių valstybių sergamumo rodikliai sparčiai kyla.

Situacija taip pat stebima Čekijoje, Šveicarijoje, Austrijoje. „Pirmiausiai Ispanija ir Islandija, jų sergamumo rodikliai, mes matome, kad yra kylantys, yra geltonojoje zonoje ir kad bet kada gali šoktelti ir jas irgi turėsime tarp paveiktų šalių“, – Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje teigė Sveikatos stiprinimo skyriaus vedėja Loreta Ašoklienė.

„Taip pat Čekijoje lyg buvo pakilimas, dabar yra sumažėjimas, Šveicarijoje (situacija – ELTA) yra visiškai ant ribos, taigi visiškai artėjama prie geltonosios zonos. Na, ir Austrijos sergamumo rodikliai yra pakankamai dideli, bet spręsti, kaip ten vystysis situacija, kol kas sudėtinga“, – pridūrė ji. Sveikatos stiprinimo skyriaus vedėja akcentuoja, kad šie metai yra nepalankūs keliauti į užsienio valstybes.

„Jau turėjome ne vieną atvejį, kai žmonės išvyksta ir po to grįžę reiškia nepasitenkinimą, kad jie turi laikytis izoliacijos. Buvo Bulgarija, Rumunija, kurios staiga tapo šalimis, iš kurių grįžus privaloma izoliuotis, dabar turime Kroatiją, ant ribos turime Ispaniją, taigi suplanuoti keliones ir būti visiškai tikriems, kad grįžus aš galėsiu visiškai laisvai toliau gyventi ir izoliacija man nebus taikoma, kol kas sudėtinga pasakyti“, – sakė L. Ašoklienė, ragindama šalies gyventojus poilsiauti Lietuvoje.

ELTA primena, kad penktadienį Sveikatos apsaugos ministerija atnaujino sąrašą valstybių, kurių piliečiai arba teisėtai jose gyvenantys asmenys gali atvykti į Lietuvą. Pablogėjus epidemiologinei situacijai Kroatijoje, užsieniečių atvykimas iš šios šalies nuo pirmadienio bus draudžiamas, o iš jos grįžtantiems Lietuvos piliečiams bus privaloma 14 dienų izoliacija.

Tokia pati tvarka jau galioja Liuksemburgui, Švedijai, Portugalijai, Bulgarijai ir Rumunijai. Atvykstantiems iš Islandijos ir Ispanijos nuo pirmadienio taip pat rekomenduojama izoliuotis.

Rekomenduojami video