Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Viešumas padėjo – šiukšlintojai susitvarkė

Prieš savaitę „Rinkos aikštė“ rašė apie tai, kad Naujųjų Lažų kaimo apylinkėse, miške, galimai viena įmonė atsikratė didžiule atliekų krūva. Tuomet kaimo bendruomenė kreipėsi į žurnalistus ir nusprendė viešumu kovoti su neteisybe. Ir tai pasiteisino – šiukšlintojai išgirdo vietos bendruomenės raginimą ir susitvarkė. Miške neliko nė smulkiausios šiukšlelės.

Didžiulė krūva

Prieš kiek daugiau nei savaitę gamtoje ir miškuose laiką dažnai leidžiantis, darnoje su gamta gyvenantis Dotnuvos seniūnijos Naujųjų Lažų gyventojas Žilvinas Užkuraitis neteko amo, kai miške išvydo didžiulę krūvą šiukšlių. Mėtėsi buitinė technika, dažų ir kitų pavojingų medžiagų likučiai, baldai, namų apyvokos daiktai ir net senas pavojingas šiferis.

Ž. Užkuraitis telefonu nufotografavo grubų pažeidimą ir įkalčius. Vyras tarp šiukšlių rado dokumentą – įmonės prekybos leidimą. Dokumente nurodoma, jog įmonė įregistruota būtent Dotnuvos seniūnijoje. Vyriškis visus įkalčius pasiėmė su savimi.

Kreipėsi į žurnalistus

Tuomet Naujųjų Lažų bendruomenė kreipėsi į žurnalistus ir ragino šią įmonę per savaitę susirinkti atliekas iš miško ir utilizuoti jas kaip privaloma. Kitu atveju bendruomenė žadėjo visą informaciją perduoti rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui. Tačiau pasirodo, to daryti nereikės, mat šiukšlintojai išgirdo raginimą susitvarkyti.

„Apsilankiau toje pačioje vietoje. Ir ką jūs manot? Nė šiukšlelės. Viskas surinkta, miške švaru ir gražu. Atrodo, kad čia jokių šiukšlių nebūta“, – žurnalistams prieš keletą dienų pranešė ir pasidžiaugė Naujųjų Lažų bendruomenės atstovas Ž. Užkuraitis.

Ragina pranešti

Kėdainių rajono savivaldybė ragina gyventojus pastebėjus teršiamą gamtą apie tai informuoti

specialistus. Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus telefonu 8 800 41 510 galima pranešti ir apie galimus aplinkos apsaugos pažeidimus. Telefono numeris gyventojams – nemokamas. Jis prieinamas visą parą.

Gavę gyventojo skambutį Viešosios tvarkos skyriaus specialistai užfiksuos gautą informaciją ir ją užregistruos skambučių žurnale. Operatyviai vyks į gyventojo nurodytą įvykio vietą, kurioje su aplinkosaugininkais įvertins pažeidimą.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video