Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Viešosios tvarkos sergėtojams teko bausti savo viršininką

Tuo metu, kai Biržų savivaldybėje vyko Saugaus eismo komisijos posėdis, jos vadovo automobilis stovėjo neįgaliesiems skirtoje vietoje.

Automobilis stovėjo prie pat Biržų savivaldybės administracijos pastato. Kad jis pastatytas neleistinoje vietoje, pastebėjo ne viešąją tvarką turintys prižiūrėti klerkai. Tokio nepastabumo priežastį galima numanyti – neįgaliųjų transportui skirtoje vietoje stovėjo jų viršininko – administracijos direktoriaus Vido Eiduko – automobilis.

Asmenys, pastebėję šį pažeidimą, apie tai skubėjo pranešti „Šiaurės rytų“ redakcijai.

„Manome, kad visi turi laikytis Kelių eismo ir kitokių taisyklių, kad ir kaip skubame. Ir ypač tie, kurie užima tam tikras aukštas pareigas ir iš kitų reikalauja laikytis tvarkos“, - kalbėjo akyli stebėtojai.

Tuo metu kai kurie situaciją pro administracijos pastato langus stebėję savivaldybininkai svarstė, ar dėl šio nusižengimo savo darbdavį pasiryš bausti Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai.

Akis bado selektyvus teisingumas

Abejonių dėl savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbo specifikos kyla jau nebe pirmą kartą.

„Šiaurės rytai“ jau rašė, kaip skyriaus darbuotojai skubiai nubaudė vieną biržietį už tai, kad Respublikos gatvės 62 namo kieme, žaliojoje zonoje, pastatė savo automobilį.

Tuo metu kiti ant žalios vejos Respublikos 60, 62 ir Gimnazijos 9,7 ir 5 namų kiemuose stovėjusių automobilių savininkai nebuvo nubausti.

Skyriaus darbuotojai atsisakė skirti nuobaudas ir po to, kai nubausto asmens sūnus Viešosios tvarkos skyriaus specialistui Jonui Čeponiui nusiuntė kelias dešimtis tokį pat pažeidimą padariusių automobilių nuotraukų.

Atsisakymo motyvas – nuotraukas su automobiliais, stovinčiais ant žaliosios vejos, atsiuntęs asmuo nepasirašė elektroniniu parašu.

Nepaisant to, už kelių dešimčių metrų nuo savivaldybės pastato esančio kiemo klerkai ilgą laiką taip ir nesugebėjo aplankyti bei užfiksuoti esamos situacijos.

Seimo nario pažeidimo netyrė

Praėjusiais metais savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai buvo gavę pranešimą apie Seimo nario Audrio Šimo neleistinoje vietoje stovėjusį automobilį. Skyriaus darbuotojai dėl šio įvykio sprendimo nepriėmė. Informacija apie galimą pažeidimą buvo persiųsta į policiją.

Kodėl Viešosios tvarkos skyrius nesiėmė priemonių, o medžiagą dėl Seimo nario automobilio persiuntė į policiją?

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Ričardas Sabas tikino, kad „savivaldybių administracija pranešimus tiria savo kompetencijos ribose“.

Skyrė baudą

Savivaldybės administracijos direktoriaus V. Eiduko automobilis tapo dar vienu viešosios tvarkos sergėtojų išbandymu.

Apie V. Eiduko padarytą pažeidimą raštu buvo informuotas savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius.

Pranešimas apie pažeidimą buvo nusiųstas ne tik elektroniniu paštu – raštas buvo nuneštas ir įregistruotas savivaldybėje.

Pranešime buvo rašoma, kad sausio 21 dieną, tarp 14-16 valandos, automobilis „BMW X5“ stovėjo neįgaliesiems skirtoje vietoje savivaldybės administracijos kieme.

Informuota, kad liudininkai matė, jog minėtu automobiliu atvažiavo savivaldybės administracijos direktorius Vidas Eidukas.

Po kelių dienų skyriaus vedėjas Ričardas Sabas „Šiaurės rytams“ pranešė, kad nurodyto automobilio vairuotojui surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas bei skirta piniginė bauda. Vairuotojo pavardė nurodyta nebuvo.

Jaučiasi negerai

„Šiaurės rytai“ kreipėsi į savivaldybės administracijos direktorių Vidą Eiduką. Teirautasi, ar jam savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius surašė protokolą bei skyrė piniginę baudą.

- Taip, savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius man surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą ir skyrė piniginę baudą už Kelių eismo taisyklių pažeidimą. Laikausi nuomonės, kad nepriklausomai, kas pažeidžia įstatymus ar taisykles, turi atsakyti už savo veiksmus.

- Kodėl Jūsų automobilis buvo pastatytas neįgaliųjų stovėjimo ženklu pažymėtoje vietoje?

- Skubėjau iš vieno pasitarimo į kitą ir vėlavau, tiesiog per skubėjimą nepastebėjau ženklinimo ir pastačiau automobilį neleistinoje vietoje. Įprastai savivaldybės automobilių stovėjimo aikštelėje automobilį statau šalia neįgaliesiems skirtų vietų, todėl per skubėjimą ir padariau nusižengimą.

- Ar yra tekę anksčiau padaryti panašių nusižengimų?

- Anksčiau nėra tekę padaryti tokio administracinio nusižengimo. Bet apskritai gyvenime esu baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

- Kaip dėl skirtos baudos ir šio poelgio jaučiatės?

- Dėl šio poelgio viduje jaučiuosi negerai. Mano paties iniciatyva savivaldybės stovėjimo aikštelėje buvo pažymėtos vietos, skirtos lankytojams su negalia, o aš per skubėjimą užėmiau jiems skirtą vietą. Tai tikrai yra blogai. Todėl ateityje stengsiuosi, kad tai nepasikartotų.

Jurgita Morkūnienė

Biržų krašto laikraštis "Šiaurės rytai"

Rekomenduojami video