Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Vidurvasarį agurkus pražudė... ledai

Praėjusį trečiadienį gamta priminė, jog vanduo gali būti ir kieto  būvio. 

Atskirose miesto vietose iš dangaus trumpai, bet gausiai krito ledai. Vieniems tai pasirodė tik vasaros liūties atrakcija, kitiems – visiškai nejuokingas reikalas. Agluonos gatvėje gyvenanti moteris sakė, kad ledokšnių kruša suskaldė virš lauko durų pakabintą plastikinį stogelį, o agurkų lysves taip sutaršė, kad ten mažai kas liko.

Pasak Biržų meteorologijos stoties vyriausiojo stebėtojo Broniaus Medinio, meteorologijos stoties kvartale ledų iš dangaus tąkart nebuvo. Paprastai jie iškrenta siauruose ruoželiuose mažame plote. Kaip rodo daugelio metų stebėjimai, Biržuose vasarinės ledų krušos dažniausiai pastebimos arčiau ežero pakrančių. Kodėl taip yra, pasakyti sunku. Pasak meteorologo, vasara įsibėgėjo, ir ji labai lietuviška – nei daug karščio, nei maža lietaus.

Gamta mėgsta pusiausvyrą. Anot Broniaus Medinio, birželio vidutinė temperatūra šiais metais buvo keturiais laipsniais didesnė už ilgametį vidurkį. Todėl liepą reikia šį nesusipratimą išlyginti – panašu, kad ji bus kiek šaltesnė ir drėgnesnė nei įprastai.

 

Antanas Vaičeliūnas

Rekomenduojami video