Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
„Via Balticoje“ automobilis susidūrė su šernu

Ankstų birželio 26-osios rytą Kėdainių rajone įvyko avarija, kurios metu lengvasis automobilis susidūrė su laukiniu gyvūnu. Nors automobilis buvo stipriai sumaitotas, tačiau žmonių aukų, laimei, išvengta. Stambus šernas nugaišo šalikelėje.

Ankstų rytą

Pirminiais duomenimis, eismo įvykis įvyko labai ankstų rytą.

Pranešimas apie eismo įvykį Bendrajame pagalbos centre buvo užregistruotas 03 val. 25 min. Pranešėjas informavo, kad Kėdainių rajono Vilainių seniūnijoje, „Via Baltica“ kelyje, lengvasis automobilis kliudė šerną.

Į įvykio vietą buvo pasiųsti policijos pareigūnai.

Šernas nugaišo

Atvykę į įvykio vietą kelyje Panevėžys–Aristava–Sitkūnai, keletas kilometrų už Aristavos kaimo, pareigūnai nustatė, kad automobilis „Hyundai“ šerną kliudė gana stipriai – mašina buvo stipriai sumaitota ir aplandyta.

Laimei, 1967 metais gimęs vairuotojas eismo įvykio metu nenukentėjo. Pareigūnai patikrino vairuotojo blaivumą – šis buvo blaivus.

Po susidūrimo su šernu automobilis savo eiga kelionės tęsti nebegalėjo, jis buvo nutemptas, o nugaišusį šerną po kurio laiko išsivežė medžiotojai.

Prašo atidumo

Lietuvos policijos kelių tarnyba primena, kad susidūrimai su dideliais laukiniais gyvūnais yra labai pavojingi – tokių eismo įvykiu metu padidėja rizika ne tik sugadinti transporto priemonę, bet ir sunkiai susižaloti.

Vairuodami būkite atsargūs, laikykitės kelio eismo taisyklių, visada atkreipkite dėmesį į įspėjamuosius kelio ženklus – ypatingai į kelio ženklus „Laukiniai gyvūnai“.

Jei vis tik važiuodami išvydote žvėrį, pro jį važiuokite itin lėtai ir atsargiai, nemirksėkite tolimosiomis žibintų šviesomis ir nenaudokite garsinio signalo – išgąsdintas gyvūnas sutrinka ir tampa visiškai neprognozuojamas.

Privalo pranešti

Svarbu įsidėmėti, kad intensyviausiai žvėrys juda paryčiais, sutemus ir esant blogam matomumui.

Kelių eismo taisyklėse nurodoma – jei susidūrus su laukiniu gyvūnu buvo apgadintas kitiems asmenims priklausančios transporto priemonės, kroviniai, kelio įrenginiai ar kitas turtas, jeigu buvo sužeistas ar nugaišo gyvūnas – vairuotojas privalo telefonu pranešti policijai apie eismo įvykį ir vykdyti pareigūnų nurodymus.

Nugaišusiu gyvūnu pasirūpins aplinkos apsaugos pareigūnai ir medžiotojai.

Rekomenduojami video