Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Vėl tręš laukus – galimi nemalonūs kvapai

Kilus gyventojų nepasitenkinimui dėl nemalonių kvapų bendrovės geranoriškai suskubo iš anksto pranešti apie galimus nemalonius kvapus. Kad išvengtų galimo konflikto dėl neišvengiamai  sklindančių kvapų, pirmoji po daugybės gyventojų skundų birželio pabaigoje sureagavo Pajieslio žemės ūkio bendrovė.

Bendrovės vadovas Remigijus Kazlauskas raštu informavo Kėdainių rajono savivaldybę ir gyventojus, kad nuo liepos 27 iki rugpjūčio 2 dienos planuoja nuotekų dumblu tręšti ūkininkų laukus, esančius Deveikiškėlių, Užvarčių ir Mąstautų kaimuose Kėdainių rajone. Gali būti, kad aplinkinių vietovių gyventojai tomis dienomis pajaus nemalonius kvapus.

Iš viso tręšimui bus sunaudota iki 1 240 tonų nuotekų dumblo. Dumblas bus vežamas ant ūkininkų laukų iš bendrovės „Kėdainių vandenys“ nuotekų valyklos. Tręšimas vyksta pagal suderintą bedrovės 2021–2023 metų tręšimo planą.

AB „Nordic Sugar Kėdainiai“ patvirtino, kad šiuo metu žemių, kurios susidaro po to, kai į fabriką atkeliauja cukriniai runkeliai, į ūkininkų laukus neveža. Bendrovė pastaruoju metu kasmet atsakingai informuoja Kėdainių rajono savivaldybę apie darbus, kurie priklausomai nuo oro sąlygų gali sukelti papildomų kvapų.   

Jeigu tokią praktiką įpras taikyti ir kitos įmonės, bus mažiau nesusipratimų ir nepasitenkinimo tarp gyventojų.

Rekomenduojami video