Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
V. Pranckietis apie parlamento įvaizdį: "Svajoju, kad Seime nebūtų 6-7 žmonių"

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, svarstydamas, kodėl visuomenė nepasitiki Seimu, sako, kad parlamento viešas įvaizdis būtų visai kitoks, jei jame nebūtų 6-7 Seimo narių, kurie, pasak jo, naudoja netinkamą retoriką. Parlamento vadovo teigimu, visuomenė turėtų tokius Seimo narius įsiminti ir, atėjus rinkimas, už juos nebalsuoti.

Patį faktą, kad Seimas visuomenėje vertinamas nepalankiai, V. Pranckietis įvardino natūraliu rezultatu to, kad opozicija kritikuoja valdančiuosius.

„Tai yra natūralus rezultatas to, ką matome Seime. Visada už kiekvieną gerą veiksmą mes gauname blogus komentarus. Tai natūralu, opozicija visada kritikavo, ir atrodo, kad Seime žmonės visada galvoja, jog Seime vyksta karas - ten karo nėra“, - kalbėjo jis.

Visgi Seimo vadovas, kaip vieną iš svarbesnių neigiamo Seimo įvaizdžio priežasčių išskyrė neteisingą parlamentarų retoriką.

„Netgi naudojimas ne visai tinkamų Seimo nariams žodžių, visa ta retorika ir išsireiškimai, ir vaizdai... Taip, toks yra atspindys, ir žmonės galvoja, kad tai yra kažkoks blogis. Bet iš esmės žmonėms, kada bus už pusantrų metų nauji Seimo rinkimai, reikėtų tiesiog įsiminti žmones, kurie kalba tokia retorika, kuri netenkina klausančių žmonių - tai tiesiog reikėtų nebalsuoti už tokius žmones (Seimo narius. - ELTA), - teigė V. Pranckietis.

Galiausiai V. Pranckietis pabrėžė, kad Seimo neigiamo įvaizdžio situacija keistųsi, jei jame nebūtų 6-7 parlamentarų.

„Aš vis svajodavau, kad kokių 6-7 žmonių Seime nebūtų, tai Seimo įvaizdis būtų tikrai kitoks“, - sakė V. Pranckietis.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ kovo 25 - balandžio 10 dienomis atliktos apklausos duomenimis, Seimas yra institucija, kuria labiausiai nepasitiki Lietuvos piliečiai. Parlamentu nepasitiki net 71 proc. šalies gyventojų.

Rekomenduojami video