Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Už užteršto grunto išvertimą privačiame sklype aplinkosaugininkai paėmė automobilį

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnai penktadienį, nustatė kad įmonė UAB „Vilnius Town Group“ galimai neteisėtai išvežė gruntą, užterštą statybinėmis ir griovimo medžiagomis ir išvertė privačiame sklype ant žemės paviršiaus. Pasak AAD, už šį pažeidimą buvo paimtas savivartis, nurodoma išplatintame pranešime.

Penktadienį AAD pareigūnai nustatė, kad įmonė ,,Vilnius Town Group“, kuriai gegužės 16 d. sprendimu Aplinkos apsaugos agentūra (AAA) panaikino Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimo galiojimą, iš veiklavietės Vilniuje, Arimų gatvėje 20, išvežė gruntą, užterštą statybinėmis ir griovimo atliekomis ir išvertė 8,8 m3 privačiame sklype ant žemės paviršiaus.

Vairuotojo teigimu, iki atvykstant pareigūnams buvo atvežti ir išpilti trys savivarčiai, o iš viso, su prieš tai atliktais vežimais, atvežta 30,35 m3 užteršto grunto. Pareigūnai patikrinimo metu už nustatytą pažeidimą paėmė transporto priemonę – savivartį.

Įmonei gegužės 17 d. buvo teiktas privalomasis nurodymas per 40 darbo dienų teritorijoje laikomas atliekas perduoti teisėtiems atliekų tvarkytojams, tačiau ,,Vilnius Town Group“ iki šiol privalomojo nurodymo reikalavimų neįvykdė ir departamentas liepos pabaigoje kreipėsi į teismą civiliniu ieškiniu dėl įpareigojimo įmonei vykdyti reikalavimus, pažymima pranešime žiniasklaidai.

Rekomenduojami video