Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Upių santakoje – nauja poilsio oazė

Nemunėlio Radviliškio seniūnijos darbuotojai ginasi nuo koronaviruso sukeliamo nerimo savaip. Jie vieną po kito konstruoja medinius statinius, skirtus gyventojų gerovei.

Nemunėlio Radviliškyje ant šlaito šalia Nemunėlio – Apaščios upių santakos šiomis dienomis pastatyta medinė pakyla. Ji stovi toje vietoje, kur senais laikais buvo arklių kelias nuvažiuoti žemyn prie upės.

„Šioje vietoje kažko man labai trūko. Netoli yra pastatytas suoliukas, bet ant jo sėdint gali tik į evangelikų reformatų bažnyčią žiūrėti. Norėjosi, kad čia būtų galima pasėdėti, pasigėrėti vaizdu ir praleisti laiką“, - kalbėjo Nemunėlio Radviliškio seniūnijos seniūnas Giedrius Kubilius.

Pirmiausia buvo įvertinta vieta, kurioje galima kažką statyti. Čia yra Apaščios – Nemunėlio draustinis, tad bet kokių darbų savavališkai imtis negalima. Klausimą teko derinti ir su archeologe Roma Songailaite, aiškintis, kur yra atlikti kasinėjimai.

Medinė pakyla pastatyta ant polių, žemės kasinėti nereikėjo. Ant pakylos stovi medinis stalas ir du suoliukai.

Šį gaminį sukonstravo seniūnas Giedrius Kubilius, seniūnijos darbininkas Alfonsas Drevinskas ir už pašalpas atidirbantis Jonas Zurba.

Medinės lentos buvo priveržtos prie polių, jos impregnuotos. Ant viršaus uždėtas medinis stalas ir suoliukai.

Suoliukas prie pagrindo kol kas neprisuktas.

„Pastatėme taip, kaip mums atrodė patogu žiūrėti į Santaką. Kol kas jo lankytojai nepasireguliavo pagal save, tad jei ir toliau taip bus, jį įtvirtinsime“- sakė G. Kubilius.

Seniūnas sakė, kad vietos jaunimas jau įvertino naują statinį ir klausė, ar virš pakylos bus pastatytas ir stogelis. Kadangi seniūnijoje tam reikiamų medžiagų yra, seniūnas pažadėjo rudeniop ją pagaminti.

Kai kurie gyventojai pastebėjo, kad spalvos pernelyg ryškios. Bet seniūnas mano, kad pilkumos ir taip mūsų gyvenime daug. Be to, raudonos spalvos yra miestelio herbe.

Seniūnijos darbuotojai nutarė pastatyti ir medinius turėklus, vedančius į griovį netoli Nemunėlio Radviliškio centrinių kapinių.

Šiuo šlaitu kapines tvarkantys žmonės, daugiausia garbaus amžiaus, lipa į griovį vandens. Tad bus patogiau tai daryti laikantis už turėklų.

Jurgita Morkūnienė

Rekomenduojami video