Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ūkinio pastato padegimu įtariamas buvęs sugyventinis

Skaudi nelaimė šeštadienio naktį įvyko Papilio seniūnijos Eiskudžių kaime. Spėjama, kad buvęs sugyventinis padegė moters ūkinį pastatą. Jis su visu ten buvusiu turtu supleškėjo visiškai.

Kilo liepsnos fakelas

Eiskudžių kaime gyventi 1955 metais gimusi Aldona P. pasakojo nelaimės nenujautusi. Ji ramiai miegojo savo lovoje, kai staiga išgirdo kažkokį triukšmą. Vėliau paaiškėjo, kad pyškėjo degančio pastatai šiferiniai lakštai.

Išbėgusi į lauką ji pamatė, kad iš vienos pusės tarsi fakelas šviečia jos ūkinis pastatas. Liepsnos greitai plėtėsi.

Ji ir kaimynai skambino ugniagesiams. Pasak moters, jos ilgai klausinėjo ne tik apie tai, kur ir kas dega, bet kiek aukštų yra tas jos ūkinis pastatas... O tuo metu gaisras plėtėsi, krito medinės konstrukcijos, liepsnos bandė laižyti ir moters kaimynų namą.

Gaisro metu sudegė visas ūkinis pastatas, vienas triušis ir kelios vištos. Dalis vištų suspėjo išbėgti iš degančio pastato.

Sudegė daržinėje buvę 36 šieno rulonai, dviratis ir motociklas. Laimė, dvi karvutės buvo ganomos laukuose.

Savininkės paskaičiavimu, ji patyrė per 1500 eurų turtinį nuostolį. Pastatai nebuvo apdrausti.

Įtarimai – buvusiam sugyventiniui

Įtarimai dėl gaisro užgriuvo buvusį moters sugyventinį, 1958 metais gimusį Stasį B. Jį policijos pareigūnai sulaikė dviem paroms.

Vyras jau kurį laiko gyveno netoli Aldonos P. namų sutvarkytame namelyje. Moteris sakė su juo negyvenanti, nes nematanti prasmės tinginio išlaikyti.

Aldona P. pasakojo, kad jis ne kartą grasino ją palikti „pliką basą“. Vyras aiškino, kad ji nieko nebeturės, o jis pats kalėjime turės bent lovą ir maisto.

Tačiau moteris tiki, jog šį įvykį išsiaiškins teisėsaugininkai, nes nenutvėrus už rankos negali sakyti, kad būtent tas žmogus taip pasielgė.

Vyras seniau ne kartą buvo kreipęsis ir į žiniasklaidą. Jis skundėsi, kad jam valdžia nemoka pašalpos, kad jis norėtų emigruoti į Rusiją.

Moteris pasakojo, kas Stasys turi auksines rankas, bet mėgsta išgerti. Dėl gėrimo net viešųjų darbų seniūnijoje neatidirba, tad pašalpa gali pakibti ant plauko.

Aldona P. sakė prašysianti policijos pareigūnų, kad šie apribotų vyriškio galimybę prie jos artintis, nes nežino, ką jis dar gali iškrėsti.

Dėkinga už pagalbą

Nuo gaisro nukentėjusi moteris gauna nedidelę pensiją. Tad jai atstatyti sudegusį ūkinį pastatą – didelis iššūkis.

Tačiau nelaimėje ji neliko viena. Į pagalbą suskubo kaimynai Daivutė ir Stasiukas Meškėnai, kurie žada duoti šieno. Daug pagelbejo kaimynas Rimantas Skvereckas. Į pagalbą siūlosi ir dukra, žentas bei trys anūkai.

Šiuo metu likusios vištos tupi pavėsinėje. Karvutes priglausti reikalui esant žada kaimynai.

Moteris sulaukė ūkininkų Stasio ir Aido Vaitkevičių pasiūlymo padėti. Ūkininkas Vincas Vaitkevičius žadėjo ir medienos, ir šiferio duoti.

Moterį aplankė ir Papilio seniūnijos seniūnas Renas Čygas. Jis pažadėjo duoti seniūnijos traktorių ir darbininkų, kad padėtų degėsius išvalyti.

„Ko prašiau – nė vienas žmogus neatsakė“, - kalbėjo moteris. Vakar ji domėjosi galimybe gauti vienkartinę  piniginę paramą nukentėjus nuo gaisro.

Sprogmuo – medžio drevėje

Praėjusį sekmadienį popiet policijos, greitosios medicinos pagalbos ir ugniagesių gelbėtojų pajėgos skubėjo į Stačkūnų kaimą, Ruoliškio gatvę. Gautas pranešimas, kad vienoje sodyboje, priklausančioje I. S., rastas sprogmuo. Buvo įvestas planas „Skydas“.

Paaiškėjo, kad vieno medžio drevėje įaugusi į medžio kamieną rasta Antrojo pasaulinio karo laikų gynybinė granata F – 1. Ji kėlė pavojų aplinkiniams gyventojams.

Atvykę Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai sprogmenį išgabeno į laukus ir sunaikino.

Melagingas pranešimas

Praėjusį penktadienį apie pietus Širvėnos seniūnijos Kirkilų kaime atviroje teritorijoje dviejų arų plote degė krūmai.

Panaudojus vandens švirkštą gaisras užgesintas. Jo metu išdegė apie 2 arai šakų ir krūmų.

Ugniagesiai iš savo dislokacijos vietos išvyko ir pirmadienio naktį, 2.30 valandą. Gautas pranešimas, kad dega medinis gyvenamasis namas Vėjo gatvėje. Baimintasi, kad nenukentėtų mediniai „barakai“, kuriuose gyvena daug žmonių.

Nuvykus į vietą paaiškėjo, kad pranešimas buvo melagingas. Spėjama, kad naktį „pajuokauti“ galėjo vaikai.

Jurgita Morkūnienė

Biržų krašto laikraštis "Šiaurės rytai"

Rekomenduojami video