Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Ūkininko pareiga – sutvarkyti sklypą

„Bangos“ skaitytojas skundėsi, kad šalia jo sodybos žemės sklypą nuomojantis ūkininkas nesistengia šį sutvarkyti, nes tai esą ne jo nuosavybė. Betgi tinkamai prižiūrėti – jo pareiga, priešingu atveju gali būti pritaikytos sankcijos.

„Bangos“ redakcija sulaukė skaitytojo skundo, jog šalia jo sodybos žemės sklypą išnuomojantis ūkininkas ties šios riba tinkamai nesitvarko: nenupjauna styrančių piktžolių, nenukulia – prie sodybos tvoros lieka netvarkingas rėžis, kuris gadina ne tik sodybos aplinkos vaizdą , bet ir nuotaiką. Pareikalavus tinkamai sutvarkyti, ūkininkas atšauna, kad tai esą ne jo nuosavybė, jis tik esąs nuomininkas.
Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vedėja Aurelija Latakienė „Bangą“ patikino, jei ūkininkas nuomojasi žemės sklypą, vadinasi, yra pasirašęs žemės nuomos ar panaudos sutartį su jo savininku. „Sutartimi jis leidžia naudotis nuosava žeme, o nuomininkas prisiima visas pareigas prižiūrėti žemę, naudoti ją pagal paskirtį. Jeigu sklypo šeimininkas žinomas, interesantas gali jį informuoti, kad nuomininkas netinkamai jį prižiūri – savininkas jį įpareigotų prižiūrėti. Jei ūkininkas deklaruoja pasėlius, vadinasi, gauna išmokas, kontrolę vykdo Nacionalinė mokėjimo agentūra. Taigi galima ją informuoti – atsižvelgdama į tai NMA atliks patikrą ir, jei nustatys pažeidimus, pritaikys sankcijas“, – teigė A. Latakienė.

Virginija AUKŠTUOLYTĖ

Rekomenduojami video