Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Tvarkdarių geri darbai teršėjams nė motais

„Rinkos aikštė“ praėjusių metų pabaigoje rašė apie Kėdainių rajone išvalytą miško tvenkinuką ir jo pakrantes. Deja, praėjus vos porai mėnesių, geradarių kraštiečių sutvarkyta vieta vėl užteršta šiukšlėmis. Todėl drąsiai galima teigti, kad tvarkdarių geri darbai teršėjams nė motais. 

Subūrė draugus

Kėdainietis Ruslanas Linevas pernai prieš pat didžiąsias metų šventes organizavo gamtos švarinimo akciją. Šį kartą jis kartu su bičiuliais ne tik išvalė Kėdainių rajone esantį nedidelį miško tvenkinuką, bet ir prileido ten žuvies.

„Miškus aš mėgstu. Mėgstu juose lankytis. Taip buvo ir šį kartą. Lankiausi viename Kėdainių rajono miškelyje, ten radau tvenkinuką. Tačiau net akys mano negalėjo patikėti tuo, ką pamatė vandenyje. Ten mėtėsi gausybė, dar nuo sovietų laikų likusių tiek lengvųjų automobilių, tiek sunkvežimių ar traktorių padangų. Vaizdelis buvo tikrai kraupus, tad ėmiau regzti planą, kaip šią vietą sutvarkyti. Ir nors ši vieta nėra aktyviai lankoma žmonių, tačiau juk ne dėl to mes tvarkome, mes tiesiog darome gerą darbą gamtai, o jau ji mums tikrai atsilygins. Ėmėme vieną dieną su bičiuliais ir viską sutvarkėme. Radau neabejingų gamtai žmonių, kurie noriai prisijungė“, – sakė R. Linevas.

Vėl privertė

Prieš keletą dienų tvarkdarių sutvarkytoje vietoje apsilankęs kėdainietis, užkietėjęs žvejys, fotografas ir gamtos mylėtojas Mindaugas Nefas nustėro. Aplink sutvarkytą vandens telkinį mėtėsi įvairios šiukšlės. Vyras užfiksavo priterštą aplinką fotoaparatu. Nuotraukose išties matyti šalia vandens besimėtančios įvairios šiukšlės ir statybinės atliekos.

Trūksta žodžių

„Rinkos aikštės“ pakalbintas R. Linevas neslėpė pykčio.

„Neturiu, ką pasakyti. Vieni tvarko, kiti vėl teršia. Tai yra baisu. Nežinau, kas pas žmogų vietoje galvos turi būti, kad jis šiukšlynu verstu savo gimtąjį miestą. Žinoma, kad vertinu tokį poelgį neigiamai, labai neigiamai“, –  kalbėjo R. Linevas.

Ragina pranešti

Kėdainių rajono savivaldybė ragina gyventojus pastebėjus teršiamą gamtą apie tai informuoti specialistus. Nuo šiol savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus telefonu 8 800 41 510 bus galima pranešti ir apie galimus aplinkos apsaugos pažeidimus. Telefono numeris gyventojams yra nemokamas. Jis bus prieinamas visą parą.

Skambinti galima pirmadienį–ketvirtadienį nuo 8.00 iki 17.00 val. Penktadienį – 8.00–15.45 val. Po darbo valandų visi pokalbiai bus įrašomi. Gavę gyventojo skambutį, Viešosios tvarkos skyriaus specialistai užfiksuos gautą informaciją ir ją užregistruos skambučių žurnale. Operatyviai vyks į gyventojo nurodytą įvykio vietą, kurioje su aplinkosaugininkais įvertins pažeidimą. Specialistai nuolat bendradarbiaus ir su skambinusiais gyventojais bei juos informuos apie jų praneštus pažeidimus.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video