Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Tėvadieniai visiems?

Lietuva jau garsėja kaip daugybę laisvadienių turinti šalis. O prezidentas Gitanas Nausėda suteikė viltį vieną vaiką auginantiems tėvams gauti mamadienį ar tėvadienį.

Nedarbo dienų Lietuvoje itin gausu ir tai sudaro nemenką naštą šalies biudžetui. Tačiau, panašu, kad sustoti neketinama. Du ir daugiau vaikų auginantys tėvai gali pasinaudoti mamadienių ir tėvadienių galimybe. O štai prezidentas Gitanas Nausėda užsiminė, kad nereikėtų diskriminuoti ir vieną vaiką auginančių tėvų.

Šiuo metu papildoma poilsio diena kartą per mėnesį siūloma tėvams, auginantiems du vaikus iki 12 metų amžiaus. Daugiavaikiams tėvams, kurie augina tris ir daugiau vaikų, galima gauti net du papildomus laisvadienius per mėnesį. Tik vienturtį vaiką auginantys tėvai tokių privilegijų neturi.

Šalies spauda skelbia, kad papildomas laisvadienis vieną vaiką auginantiems tėvams būtų aktualus maždaug 300 tūkst. žmonių. Skelbiama, jog apie 53 tūkst. vieno vaiko tėvų yra vieniši.

Naujienų portalui 15min.lt Darbdavių konfederacijos vadovas Danukas Arlauskas teigė, kad vienas papildomas laisvadienis, skaičiuojat su sukuriama verte, darbdaviui kainuotų apie 150 eurų. Todėl garsiai viliamasi, jog dėl laisvadienio atsiradusias išlaidas padengti turėtų valstybė.

Verta paminėti ir tai, kad nuo ateinančių metų visiems taikomų laisvadienių daugėja, mat Vėlinės (lapkričio 2-oji) bus įtraukta į nedarbo dienų sąrašą.

Rekomenduojami video