Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Tęsiamas europinių ungurių išteklių atkūrimas

Žuvininkystės tarnyba prie Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos tęsia ungurių išteklių atkūrimo šalyje darbus. Šiemet Žuvininkystės tarnybos Pietų regiono žuvivaisos skyrius Laukystoje sulaukė stiklinės stadijos ungurių siuntos iš Didžiosios Britanijos.

Lietuvą pasiekė 600 kg (apie 1,9 mln.) šių vertingų žuvų. Atvežti unguriai buvo karantinuojami, palaipsniui temperatūra pakelta iki 24 laipsnių. Natūraliu pašaru maitinami unguriai jau įgavo tamsią spalvą. Sustiprėjusios žuvys bus išleistos į Lietuvos ežerus ir upes. Siekiant įvertinti ungurių mirtingumą migruojant Lietuvos vidaus vandenyse, dalis įveisiamų žuvų bus paženklintos specialiais žymekliais.

2011–2021 m. į valstybinius vandens telkinius išleista apie 7 601,7 tūkst. ungurių.

2016–2022 metų projektas „Europinių ungurių išteklių atkūrimas Lietuvoje“ finansuojamas iš Europos jūrinių reikalų ir žuvininkystės fondo ir Lietuvos nacionalinio biudžeto lėšų. Pagrindinis projekto tikslas – tęsti jau pradėtus ungurių išteklių atkūrimo darbus ir taip gausinti europinių ungurių išteklius tiek Lietuvoje, tiek Europos Sąjungoje.

Rekomenduojami video