Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Tęsia tradiciją: šventėms artėjant rajono vadovai susitiko su krašto dvasininkais

Didžiųjų švenčių išvakarėse tradiciškai pokalbiui prie kavos puodelio rajono vadovai pakvietė visų tikėjimų bendruomenių Kėdainių krašto dvasininkus. Susitikimo metu kalbėta apie ūkinius bažnyčių reikalus, maldos namų atnaujinimą, remontą, tvarkymą, tačiau daugiausia dėmesio skirta žmogiškųjų santykių aptarimui.

Ne vienas kunigas užsiminė, kad tikintieji neretai renkasi patogumą ir šv. Mišių aukojimą stebi per televiziją bei internetu, užuot atėję į bažnyčią.

Kunigo dekano Norberto Martinkaus ir kitų dvasininkų teigimu, dabar visa žmonija išgyvena išbandymų metą ir visokių emocijų būna. Daug nerimo ir nežinios įnešė karas Ukrainoje, tad žmonės turi susitelkti, įveikti ne vieną skaudulį. Dvasininkai sakė, kad ypač dabar reikalingas žmonių tikėjimas, šviesa, ramybė.

Pokalbio metu diskutuota ir apie kasdienius reikalus, ir apie sveikatą bei pagarbą vienas kitam.

Rajono meras Valentinas Tamulis, sveikindamas su šv. Kalėdomis, visiems linkėjo ramybės, šilumos, susitelkimo, vilties ir sveikatos.

Padėkoję už gražią tradiciją visiems susiburti, dvasininkai sakė šiltus rajono vadovų palinkėjimus perduosiantys savo parapijų tikintiesiems.

Rekomenduojami video