Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Teismas Kručinskienę išteisino dėl smurto prieš mažametį

Kaunietė Eglė Kručinskienė pirmadienį teismo išteisinta dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir skausmo sukėlimo mažamečiui.

„Teismas, išnagrinėjęs bylą, (...) nusprendžia Eglę Kručinskienę išteisinti, nes ji nepadarė veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“, – pirmadienį paskelbė Kauno apylinkės teismo teisėjas Virginijus Kalkaukas.

Pasak teisėjo, byloje nebuvo objektyvių ir patikimų bei abejonių nekeliančių įrodymų, jog mažametis patyrė fizinį skausmą.

„Objektyvių ir neginčijamų duomenų, kad E. Kručinskienė sukėlė skausmą savo mažamečiui sūnui, nebuvo nustatyta“, – kalbėjo V. Kalkauskas.

Viešosios tvarkos pažeidimo, teisėjo vertinimu, E. Kručinskienė taip pat neįvykdė, nes nors jos veiksmai ir buvo nederami, jie nebuvo intensyvūs ir grėsmingi, truko neilgai, dėl kaltinamosios veiksmų nebuvo kilęs realus pavojus aplinkai.

„Kaltinamoji siekė ne sutrikdyti viešąją tvarką ir rimtį, o tik sprendė asmeninį konfliktą ir siekė pamokyti sūnų. (...) Tai buvo asmeninės paskatos, jos veiksmai neperžengė privataus konflikto ribų“, – sakė V. Kalkauskas.

Tačiau, teismo vertinimu, E. Kručinskienės veiksmuose galima įžvelgti administracinio nusižengimo požymių, todėl įsigaliojus teismo sprendimui, byla turėtų būti perduota policijai administracinei teisenai pradėti.

Didelio atgarsio sulaukusioje byloje prokurorė siūlė kaunietei skirti 2,5 tūkst. eurų baudą. E. Kručinskienės advokatai siekė jos išteisinimo.

Prokurorė Genovaitė Ročienė po posėdžio žurnalistams sakė, kad dėl galimybių teismo sprendimą skųsti spręs susipažinusi su teismo motyvais.

E. Kručinskienė žurnalistams teigė ir tikėjusis išteisinimo, vis dėlto neslėpė, kad išgirdus tokį sprendimą, jai palengvėjo.

„Džiaugiamės, kad nereikės mokėti, nebus teistumo, galėsime išvykti“, – kalbėjo ji.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai pernai rugsėjo 29 dieną Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas apie Kauno Panemunės parke praeivio pastebėtą moterį, kuri sudavė mažamečiui vaikui.

Tarnyboms nusprendus vaikus iš šeimos paimti, ši istorija sulaukė didelio visuomenės dėmesio.

Vaikų teisių specialistai teigė, kad mažamečiai iš šeimos paimti dėl jiems grėsusio pavojaus, šeimai nesutikus bendradarbiauti su policijos pareigūnais ir vaiko teisių apsaugos darbuotojais, tačiau pripažino, kad reaguojant į situaciją padaryta klaidų.

Tai, kad vaikams šeimoje buvo kilęs realus pavojus, yra pripažinęs ir teismas.

Kilus skandalui, vaikai šeimai grąžinti.

Byla Kauno apylinkės teisme nagrinėta neviešuose posėdžiuose. Pirmadienio nuosprendis gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

 

Austėja Masiokaitė

Rekomenduojami video