Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Supyko dėl vandališko elgesio

Kėdainiuose sparčiai tvarkant gyvenamuosius kvartalus, atsiranda „šviežių“ žaliųjų zonų, naujo poilsio, žaidimų inventoriaus. Atnaujintos erdvės pritraukia daugiau gyventojų, tačiau panašu, ne visais jais galima pasidžiaugti.

Maži vandalai?

Štai į „Rinkos aikštę“ paskambinusi Žemaitės g. 32-ojo namo gyventoja guodėsi – atnaujintais kiemais pasidžiaugti trukdo... vaikai ir paaugliai. Kraštietė sako, kad vaikai čia dažnai triukšmauja ir labai vėlai vakare, laužo inventorių, keikiasi, užkabinėja praeivius.

„Ten tokie paaugliukai susirenka, būna iki išnaktų, rėkauja, nėra ramybės.

Laužo inventorių, buvo žolė pasėta – išvažinėjo paspirtukais. Keikiasi, rėkauja, priekabiauja, davus pastabą išvis pasipila visokie žodeliai.

Nežinome nei kur kreiptis, juk vaikams viskas galima, nežinome, ką daryti tokiu atveju ir kaip sukontroliuoti paauglius“, – guodėsi gyventoja.

Skundas buvo

Kaip informavo savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius, skundas dėl paauglių elgesio minėto namo kieme jau buvo gautas. Tiesa, kaip dažnai nutinka, specialistams atvykus į vietą paaiškėjo, kad gyventojų dauguma jokių nusiskundimų neturi:

„Dar 2020 metų liepos mėnesį, reaguodami į gyventojos skambutį, kuriuo buvo pranešta, kad Žemaitės g. 32-ojo namo kieme vaikai dviračiu važinėja per veją, skyriaus specialistai buvo nuvykę į vietą.

Susitikus su namo gyventojais pastarieji nusiskundimų dėl kieme išdykaujančių vaikų neturėjo. Akivaizdžių požymių, kad būtų ištrypta, išvažinėta žolė ar sugadinta vaikų žaidimų aikštelės įranga nebuvo.

Naujai rekonstruotas Žemaitės gatvės kvartalas – vienas gražiausių miesto kvartalų. Jame esančiose vaikų žaidimo aikštelėse gali laisvai lankytis visų visuomenės grupių atstovai, tačiau jos pirmiausia skirtos jauniems žmonėms, todėl natūralu, kad čia yra daugiau vaikų ar paauglių šurmulio, klegesio.“

Tikrins

Vis dėlto kiemas periodiškai tikrinamas skyriaus specialistų.

Tačiau jie primena, kad nepilnamečius be jų sutikimo filmuoti ar fotografuoti draudžiama, tačiau yra išimtys tais atvejais, kada daromas teisės pažeidimas:

„Jeigu administracinio nusižengimo požymių turinčią veiką padarė nepilnametis, kuriam iki šios veikos padarymo nebuvo sukakę šešiolika metų, atlikus tyrimą, informacija apie šią veiką ir ją padariusį nepilnametį turi būti perduota savivaldybės administracijos direktoriui, taip pat Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai.

Savivaldybė organizuoja vaiko gerovės komisijos posėdžius, kuriuose sprendžia, kokias priemones taikyti vaikams.“

 

Eglė KUKTIENĖ

Rekomenduojami video