Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Šunelių gelbėtoja – socialinė darbuotoja Veronika

Ne patyrę policijos pareigūnai ir ne maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai išgelbėjo kelias dešimtis šunelių. Tai padarė jauna, 28-erių metų socialinė darbuotoja kretingiškė Veronika Šiaulinskienė.

Ketvirtadienį padėjusi savo draugams ieškoti pradingusio terjero Sniegiaus, Veronika su bičiuliais rado ne tik ieškomą augintinį, bet ir netikėtai aptiko šiurpą keliančią nelegalią šunų veisyklą Padvariuose.

Narvuose laikomi gyvūnai tapo siūlo galu, regis, didžiuliam nelegalių veisyklų klanui ne tik visame Kretingos rajone, bet ir visoje Lietuvoje.

Šiandien išgelbėti jau daugiau nei 35 šuneliai.

Nelegalią veisyklą Veronika aptiko kartu su savo vyru ir draugais, bet būtent ji sujudino visus gyvūnų mylėtojus, penktadienį savo socialinėje paskyroje paskelbusi įrašą, sulaukusį didžiulio atgarsio visuomenėje ir privertusį savo pareigą pradėti atlikti atsakingus asmenis.

Moteris negailėjo nei laiko, nei jėgų rūpintis bejėgiais gyvūnais net didelės šventės išvakarėse. Šiandien Veronika dalyvauja artimų žmonių vestuvėse, bet vistiek telefonu atsiliepia žurnalistams. O negalėdama atsiliepti būtinai netrukus perskambina.

„Atsiprašau, kad šiandien nesidomėjau šia padėtimi, nes esu liudininkė vestuvėse, bet ar galite bent trumpai papasakoti, kas ten darosi, ką sužinojote“, – straipsnio autorės nuoširdžiai teiravosi moteris.

Ir neslėpė savo emocijų: „Negaliu suprasti, kodėl atsakingos institucijos nesirūpina. Juk kol penktadienį tam tikrų asmenų nepakusino atsakingas asmuo (Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Girdvainė – aut. pastaba), tol nei policija, nei veterinarijos tarnyba nieko nedarė. Tik kai sulaukė skambučių iš direktorės, tik tada gavo leidimą šunis paimti. O į eilinių žmonių prašymus niekas neatsižvelgė. Ir ar paprastas žmogus turi naktimis po miškus lakstyti ir ieškoti šuniukų?“ – kėlė klausimus kretingiškė.

Veronika „Švyturiui“ sakė auginanti du katinus ir šunį.

Rekomenduojami video