Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Spręs, ką daryti su senamiesčio sandėliukais

Ukmergės rajono savivaldybė nori apvalyti senamiestį nuo gėdą miestui darančių ir neretai beveik griūvančių sandėliukų.

Ant senamiesčio kiemuose esančių sandėliukų durų buvo iškabinti skelbimai, raginantys savininkus atsiliepti. Kaip sekėsi ši savininkų paieška?

Rajono savivaldybės Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus vyriausiasis specialistas Žygimantas Komliauskas sakė, kad atsiliepė nemažai šeimininkų. Juos ketinama pakviesti į bendrą susirinkimą ir kartu spręsti, ką daryti su objektais.

Ž. Komliauskas pasakojo, kad skelbimai buvo iškabinti ant 17-os sandėliukų, esančių Gedimino ir Žuvų gatvėse, durų. Tačiau tai – tikrai ne visi tokie statiniai. Atrinkti tik estetiškai prasčiausiai atrodantys.

Skyriaus specialistas pastebi, kad į kvietimą pranešti apie save sureagavę žmonės bent jau kol kas išsako skirtingus požiūrius. Vieni sako, kad sandėliukai jiems priklauso, bet nėra reikalingi. Esą, jei tik savivaldybė imtųsi, tegul griauna. Kiti tikina, kad sandėliukais naudojasi.

Pasak Ž. Komliausko, senamiesčio sandėliukai nėra bešeimininkiai statiniai – jie turi valdytojus.

Vieni juos įsigijo kaip statinius prie butų, kiti sako neturintys dokumentų, bet naudojasi jais nuo neatmenamų laikų.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas pasakojo, kad susirinkti visą informaciją ir sukviesti savininkus – tik vienas iš  punktų, siekiant priversti juos pasirūpinti pastatais.

Savivaldybės pozicija – arba atlaisvinti senamiesčio erdves, arba įpareigoti savininkus savo turtu tinkamai pasirūpinti.

Direktorius taip pat minėjo, kad senamiestyje siekiama išspręsti seniai pribrendusias problemas Darbininkų, Širvintų gatvėse, o taip pat – Kęstučio aikštėje. Numatyta, kad bus pertvarkyta erdvė Vytauto ir Vilniaus gatvių sankryžoje bei skveras Kęstučio aikštėje.

Pasak direktoriaus, tvirtinant rajono biudžetą, bus siekiama numatyti lėšų senamiesčio tvarkymui.  

UŽ inf.

Rekomenduojami video