Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaKultūraPatarimaiSveikata Regionai
Atskirk pelus nuo grūdų
Bendruomenės
Konkursai
Kultūra
LKBK – mūsų nepriklausomybės šauklys
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Specialusis prizas – ir „Valstiečių laikraščio“ žurnalistei

Artėjat Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai buvo apdovanoti Europos Sąjungos (ES) investicijų efektyvumą Lietuvoje profesionaliausiai nagrinėjantys žurnalistai, redaktoriai ir žiniasklaidos priemonės. Už rašinių aktualumą ir profesionalumą specialiuoju prizu apdovanota ir „Valstiečių laikraščio“ korespondentė Rima Kazakevičienė.

Šeštus metus iš eilės šį konkursą rengia Finansų ministerija. „Skaičiuojame jau ketvirtąjį Sanglaudos fondų finansavimo etapą. Svarbiausios investicijų sėkmės prielaidos yra taiklus jų nukreipimas į šalies strateginius tikslus, reformų įgyvendinimą. Taip pat svarbi mūsų darbo prielaida yra laisvas žodis, kritinis mąstymas ir visuomenės konstruktyvi kritika, kuri padeda mums augti. Kalbant apie konkursą, svarbu pasakyti, kad šiais netikrų naujienų, juodosios propagandos laikais jis yra labai svarbus. Čia mes apdovanojame kritinį mąstymą ir didžiulį profesionalų darbą“, – sveikindama susirinkusius kalbėjo finansų viceministrė Vaida Markevičienė.

Vertinimo komisijos pirmininko Ryto Staselio teigimu, šiais metais komisijos narius maloniai nustebino ne tik žurnalistų aktyvus dėmesys ES investicijų teikiamai naudai, bet ir gerokai aukščiau, lyginant su ankstesniais metais, nacionalinės žiniasklaidos kilstelėta komisijos vertinimui pateiktų darbų kokybės kartelė.

„Lyginant su visais ankstesniais metais, šiemet sulaukėme gerokai daugiau stiprių analitinių darbų iš nacionalinės žiniasklaidos. Tarpusavyje atkakliai konkuravo ir didžiųjų interneto portalų, ir televizijų vertinimui pateikti darbai. Deja, šiemet pritrūko regioninės žiniasklaidos darbų kiekybės ir kokybės, todėl atskirai jiems skirtas nominacijas komisija bendru sutarimu anuliavo“, – sakė R.Staselis.

Jau tradiciniu tapusio konkurso tikslas – skatinti žurnalistus ir tinklaraštininkus įsitraukti į ES struktūrinių fondų investicijų Lietuvoje panaudojimo efektyvumo analizę ir skatinti diskusijas apie ES lėšomis įgyvendinamus socialinius ir ekonominius pokyčius.

Premijoms darbai ir autoriai išrinkti vadovaujantis keturiais kriterijais – turinio aktualumas auditorijai, objektyvumas, kūrybiškumas, informacijos šaltinių įvairovė ir originalumas.

Konkurse šiemet varžėsi daugiau nei šimtas įvairių spaudos, radijo, televizijos ir internete skelbtų darbų. Daugiausiai paraiškų konkurso dalyviai teikė „Metų straipsnio“ ir „Metų žurnalisto“ kategorijose. Išrinkti ir apdovanoti 8 konkurso laureatai.

Konkurso dalyviams skirti trys specialieji vertinimo komisijos prizai. Juos pelnė Rima Kazakevičienė („Valstiečių laikraštis“), Dalius Simėnas („Verslo žinios“) ir naujienų agentūra ELTA.

Rekomenduojami video