Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Specialiąsias tarnybas „šokdino“ ir be reikalo

Savaitgalį Kėdainių specialiosioms tarnyboms darbo netrūko: ugniagesiams daugiausia teko gesinti tradicinius pavasarinius žolės gaisrus, medikams ir policijos pareigūnams teko skubėti pas pagalbos prašančiuosius. Savaitgalio įvykių suvestinę vainikavo vyras, ant kojų visas specialiąsias tarnybas sukėlęs visiškai be reikalo. Beje, jis tai daro jau ne pirmą kartą.

Padėjo ligoniui

Penktadienio rytą greitosios medicinos pagalbos medikai vyko į Josvainių miestelio Sodų gatvę, kur sutriko vyriškio sveikata. Atvykę medikai sunkiasvorio vyro negalėjo panešti, taip pat nebuvo žmonių, kurie galėtų padėti medikams, tad šie pagalbos kreipėsi į ugniagesius. Atvykusi Josvainių ugniagesių komanda ligonį išnešė į kiemą ir įkėlė į medikų automobilį. Vyriškis buvo išgabentas į gydymo įstaigą.

Vis dar dega

Žmonės vis dar kūrena krosnis, tad kyla ir vadinamieji kaminų gaisrai. Pusę dešimtos vakaro Josvainių miestelio Labūnavos gatvėje užsidegė  kaminas. Atvykus Josvainių ugniagesių komandai kamine degė suodžiai. Ugniagesiai budėjo, kol suodžiai išdegė. Pavojus namui kilęs nebuvo.

Užtrenkė duris

Šeštadienio rytas prasidėjo iškvietimu dėl ant viryklės palikto puodo. Dešimtą valandą ryto buvo gautas pranešimas, kad Kėdainiuose, Šėtos gatvėje, užsitrenkė durys, viduje liko įjungta viryklė su puodu. Į įvykio vietą atskubėjo Kėdainių ugniagesiai gelbėtojai. Buto šeimininkei sutikus, diskiniu pjūklu šarvo durys buvo atidarytos, viryklė išjungta. Niekas nenukentėjo.

Padėjo ligonei

Popiet ugniagesiai ir medikai skubėjo į Kėdainių miesto Chemikų gatvę, mat buvo pranešta, kad  reikalinga pagalba atidaryti duris, nes viduje serganti moteris negali atidaryti durų, o jai reikia medikų pagalbos. Atvykę ugniagesiai ištraukiamosiomis kopėčiomis pateko į butą per langą, atrakino duris, įleido medikus, kurie suteikė moteriai skubią pagalbą.

Du viename

Pavakarę buvo gautas pranešimas, kad Kėdainių miesto Josvainių gatvėje, Nevėžio upės krantinėje, dega žolė. Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai liepsnas numalšino. Buvo užgesinta apie 7 ha žolės. Gaisro metu ugniagesiai pastebėjo, kad iš garažų bendrijos garažo rūksta dūmai. Laužtuvu jie atidarė duris ir pateko į vidų. Paaiškėjo, kad buvo užsidegę skudurai, kuriais buvo užkišta ventiliacijos anga. Skudurus ugniagesiai ištraukė, garažas nenukentėjo.

Gelbėjo moterį

Šeštadienio vakarą specialiosios tarnybos skubėjo gelbėti 31-erių metų moters gyvybės. Į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinęs žmogus pranešė, kad Pelėdnagių kaimo Kėdainių gatvėje esančiame name moteriai galimai sutriko sveikata. Į įvykio vietą atvyko medikai ir ugniagesiai. Laužtuvu  buvo atidarytos galinės namo durys, viduje buvusi moteris perduota medikams. Šie skubiai moterį nugabeno į gydymo įstaigą.

Ir konteineris, ir puodai, ir laužas

Sekmadienis buvo darbingas ugniagesiams gelbėtojams. Iš pat ryto buvo gautas pranešimas, kad  Pelėdnagių seniūnijos Pašilių kaime dega konteineris. Atskubėję ugniagesiai konteinerį užgesino.

Popiet buvo gautas pranešimas, kad Kėdainiuose, Chemikų gatvėje, pro langą matosi dūmai. Į įvykio vietą atskubėję ugniagesiai išsiaiškino, kad viename butų buvo prisvilę maisto produktai.

Tą pačią dieną į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinęs asmuo pranešė, kad Pelėdnagių kaimo V. Koncevičiaus gatvėje, kieme prie daugiabučio, kažkas kepa šašlykus, nėra išlaikyto saugaus atstumo nuo pastato. Į Pelėdnagius atvykę ugniagesiai jokio laužo ar šašlykinės nerado.

Kvietė be reikalo

Savaitgalio įvykių suvestinę vainikavo vyras, ant kojų visas specialiąsias tarnybas sukėlęs visiškai be reikalo. Beje, jis tai daro jau ne pirmą kartą.

Į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinęs vyriškis pranešė, kad mama telefonu parašė žinutę, jog Kėdainiuose, P. Lukšio gatvės 10-uoju numeriu pažymėtame name, nori nusižudyti. Vyras teigė, kad  anksčiau ji yra bandžiusi tai padaryti. Atvykus specialiosioms tarnyboms moteris atidarė duris, pagalbos atsisakė ir paaiškino, kad sūnus yra nestabilios psichikos. Medikų teigimu, sūnus pagalbą kviečia jau nebe pirmą kartą.

 

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

Rekomenduojami video