Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Šiukšlintojų ir paramos gavėjų tikėjimas

Penktadienį šiukšles į mišką atvežusio paauglio motina patikėję miškininkai sekmadienį tas pačias atliekas rado prie kapinių.

Tamošiūnų girininkijos girininkas Rimantas Šarkanas penktadienį pamatė išverstą krūvą šiukšlių. Nelegalus sąvartynas buvo aptiktas sekant pakelyje išmėtytų šiukšlių „pėdsakais“.

Atliekos pūpsojo valstybinio miško teritorijoje, netoli Pelaniškio kaimo kelio. Atliekų buvo įvairių – nuo tuščių ar maisto produktų pilnų stiklainių iki sąsiuvinių ir kitokių „gėrybių“.

„Matyt, nebespėja suvalgyti, kiek visko nemokamai gauna“, - sarkastiškai pastebėjo R. Šarkanas, sužinojęs, iš kieno namų atvežtos atliekos. Minėta šeima gauna paramą kaip sunkiai gyvenanti. Tuos namus taip pat pavyko rasti pagal paliktus transporto priemonės pėdsakus, sekant jais „atbuline eiga“ nuo teršimo vietos.

Paaiškėjo, kad šiukšles į mišką traktoriuku nuvežė paauglys. Pasak girininko, apie tai išgirdusios motinos reakcija buvusi audringa. Moteris, atrodė, piktinosi sūnaus elgesiu, apgailestavo dėl to, kas įvyko.

„Patikėjome jų pažadu, kad šiukšlės bus sutvarkytos ir jų miške neliks“, - sakė už miško priežiūrą atsakingas girininkas. Jis patikėjo motinos atsakingumu ir atsisakė bausti dėl teršimo.

Tačiau istorijos atomazgą galima vadinti pribloškiančia. Sekmadienį į Pelaniškio kapines nuvažiavęs R.Šarkanas prie jų išvydo tas pačias miške matytas atliekas - stiklainius ir kitą „turtą“.

Nuo miško atliekos buvo atvežtos iki kapinių. Lyg pasityčiojimas iš tikėjimo ir pasitikėjimo atrodė tikybos sąsiuvinis su užrašu „Būti su Dievu“.

„Tiesiog neturiu žodžių“, - pirmadienį sakė žmonių atsakingumu patikėjęs ir jų elgesiu nusivylęs Tamošiūnų girininkijos girininkas.

Alfreda Gudienė

Rekomenduojami video