Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Sinoptikai praneša, kada sugrįš lietus

Antradienį mūsų šalies orus lems didžiąją Europos dalį apimančio žemo slėgio lauko pakraštys. Dangumi plauks tai tankesni, tai retesni debesys, protarpiais džiugins saulės spinduliai.

Net ir tankesni debesys žymesnio lietaus neatneš. Vėjas pūs iš pietryčių, rytų, 4–9 m/sek. greičiu. Temperatūra įdienojus kils iki 13–18 laipsnių šilumos. Trečiadienio naktį dangų dengs vis tankesni debesys, bet negausiai palis tik vietomis. Vėjas sustiprės iki 7–12 m/sek. ir daugiausia pūs iš rytų. Temperatūra dėl didėjančio debesuotumo nekris žemiau 6–11 laipsnių.

 Trečiadienio dieną per šalį slinks atmosferos frontas. Vyraus debesuoti orai, bet iki pietų pragiedrulių dar bus šiauriniuose rajonuose, o vakarop saulė gali išlįsti pietiniuose rajonuose. Daugelyje rajonų numatomas kelias valandas truksiantis lietus, vietomis prilis gausiai. Sinoptikai praneša: bus debesuota, lietinga, retsykiais bandys pasirodyti saulė Lietaus zona slinks iš pietų į šiaurę, todėl anksčiausiai lietus prasidės ir baigsis pietiniuose rajonuose, o šiaurinį šalies pakraštį jis pasieks tik vakarop. Rytų, pietryčių vėjas suksis iš pietvakarių, pūs 8–13 m/sek. greičiu. Temperatūra nekils aukščiau 12–17 laipsnių. Ketvirtadienio naktį viena lietaus zona prakeliaus per šiaurinius rajonus ir pasitrauks į šiaurę, o paryčiais iš pietų atskubės dar viena. Daug kur palis, gausiau šiauriniuose šalies rajonuose. Vėjas aprims ir daugiausia pūs iš pietų. Temperatūra kris iki 4–9 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio dieną vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, vėl daug kur palis, bet vyraus trumpalaikis lietus. Pietų vėjai sustiprės iki 7–12 m/sek. Temperatūra kils iki 12–17 laipsnių. Penktadienį trumpai palis tik vietomis, didžiausia tikimybė rytiniuose rajonuose. Naktį vės iki 3–8, dieną šils iki 12–17 laipsnių.

Rekomenduojami video