Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Sinoptikai praneša – į Lietuvą plūstels vėsa: temperatūra nukris žemai ne tik naktį, šilta nebus ir dieną

Ketvirtadienį mūsų šalies orus lems iš vakarų priartėjęs aukšto slėgio laukas, būsime rytinėje, šaltojoje jo pusėje. Dangų dengs tankūs debesys, saulė pasirodys tik retkarčiais. Žymesnio lietaus nenumatoma. Vėjas pūs iš šiaurės vakarų, vakarų, 5–10 m/sek. greičiu. Temperatūra nekils aukščiau 7–12 laipsnių.

Penktadienį anticiklonas pamažu trauksis į pietryčius. Naktis bus debesuota su pragiedruliais, lietaus tikimybė bus maža. Vėjas nurims iki 3–8 m/sek. ir suksis iš pietvakarių, pietų. Pragiedrėjus ir vėjui nurimus vietomis susidarys rūkas. Temperatūra pažemės iki 1–6, pajūryje 7–9 laipsnių šilumos, ore kai kur, dirvos paviršiuje daugelyje rajonų numatomos šalnos iki 0–5 laipsnių šalčio.

 Penktadienio dieną dangumi vėl plauks tankūs debesys, saulėtų valandų bus nedaug, tačiau lietaus tikimybė išliks nedidelė. Vėjas suksis iš pietų, pietryčių ir sustiprės iki 5–10 m/sek. Tankūs debesys trukdys orui šilti, todėl aukščiausia temperatūra sieks tik 7–12 laipsnių.

Šeštadienio naktį anticiklono įtaka silps, iš vakarų artės žemesnio slėgio laukas. Bus ir tankių debesų, ir giedro dangaus plotų, žymesnio lietaus dar nenumatoma. Pietryčių, pietų vėjas pūs 4–9 m/sek. greičiu. Oras atvės iki 2–7 laipsnių šilumos, dirvos paviršiuje vietomis numatomos šalnos iki 0–3 laipsnių šalčio. Šeštadienio dieną orus lems žemo slėgio sritis. Vyraus debesuoti su nedideliais pragiedruliais orai, didesnėje šalies dalyje palis, bet daugiausia negausiai. Pietryčių, pietų vėjas suksis iš pietvakarių, bet žymiau nesustiprės, pūs 4–9 m/sek. greičiu. Įdienojus termometrai rodys 7–12 laipsnių.

Sekmadienio naktį dangus daugiausia bus apniukęs, daugelyje rajonų palis, bet daugiausia trumpai ir negausiai. Pūs silpnas pietvakarių, vakarų vėjas. Temperatūra dėl tankių debesų nekris žemiau 4–9, pajūryje 10–11 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną dangumi plauks tankūs debesys, saulė pasirodys tik retkarčiais. Daugelyje rajonų palis. Pietvakarių, vakarų vėjas pūs 6–11 m/sek. greičiu. Į šalį skverbsis šiltesnio oro masė, todėl temperatūra net ir palyginti debesuotą dieną kils iki 10–14 laipsnių.

Rekomenduojami video