Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Sinoptikai gerų žinių savaitgaliui neturi

Penktadienį iš vakarų priartės šiltasis atmosferos frontas. Beveik visoje šalyje diena bus apniukusi, tik rytiniuose rajonuose pirmoje dienos pusėje dar galima tikėtis pragiedrulių. Daug kur iškris negausūs krituliai: sniegas, šlapdriba, pajūryje pereinantys į lietų.

Vietomis eismo sąlygas sunkins lijundra, plikledis, matomumą mažins rūkas. Vėjas pūs iš pietryčių, pietų, 7-12 m/sek. greičiu. Į šalį iš vakarų pradės skverbtis šiltesnis oras, temperatūra antroje dienos pusėje svyruos nuo 3 laipsnių šalčio rytiniuose rajonuose iki 2 laipsnių šilumos vakariniame šalies pakraštyje. Šeštadienio naktį per šalį praslinks šiltasis atmosferos frontas, o jam įkandin atskubės ir rytą bei dieną slinks šaltasis atmosferos frontas.

Naktį dangų dengs tankūs debesys, daugelyje rajonų numatomi krituliai – sniegas, šlapdriba, vietomis pereinantys į lietų. Pietryčių, pietų vėjas sustiprės iki 8-13 m/sek., pajūryje gūsiai sieks 15-17 m/sek. Kai kur galima lijundra, plikledis. Temperatūra naktį daug kur nebekris ir svyruos nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 šilumos, tik kai kur rytiniuose rajonuose pašals iki 4-7 laipsnių šalčio.

Šeštadienio dieną taip pat vyraus apniukę orai, pragiedrulių gali pasirodyti tik vakarop ir tik šalies vakaruose. Per visą šalį slinks krituliai: iki pietų vyraus lietus ir šlapdriba, vėliau – šlapdriba ir sniegas. Pietryčių, pietų vėjas suksis iš pietvakarių, vakarų, pūs 8-13 m/sek. greičiu, pajūryje gūsiai sieks 15-17 m/sek. Temperatūra įdienojus pakils iki 0-4 laipsnių šilumos.


Rekomenduojami video