Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Sinoptikai: gali susidaryti net virš 10 cm storio sniego danga

Vaizdas už lango pirmadienį turbūt daugelį galėjo nustebinti: lietus, šlapdriba, o kai kur net siaučia pūga.

Kaip informuoja sinoptikai, remiantis naujausia informacija, šiandien Lietuvoje vyrauja šlapdriba, sniegas, vietomis, daugiausia šiauriniuose ir rytiniuose rajonuose, smarkūs. Dėl lipnaus sniego kai kur formuojasi šlapio sniego apdraba (t. y. šlapio sniego sluoksnis, prilipęs prie įvairių paviršių).

Skaičiuojama, kad iki šiandienos vakaro vietomis (daugiausia šiaurės vakariniuose rajonuose) gali susidaryti net virš 10 cm storio laikina sniego danga. Mažiausiai prisnigs pietiniame šalies pakraštyje, iki 1–3 cm. Žmonės įspėjami būti atsargiais, nes gali būti labai slidu.

Šiandien (pirmadienį) vėlai vakare sniego debesys pirmiausia pasitrauks iš pietinio–pietrytinio šalies pakraščio, o antradienio rytą – pirmoje dienos pusėje krituliai trauksis ir iš šiaurinių rajonų.

Antradienio naktį ciklonas lėtai judės į šiaurę. Kritulių, daugiausia šlapdribos ir sniego, prisirinks daugelyje rajonų, tačiau jų intensyvumas jau bus gerokai mažesnis, ypač pietinėje šalies pusėje. Vėjas suksis iš vakarų, pietvakarių, šiek tiek aprims, pavojingi 15–17 m/s gūsiai numatomi tik pajūryje. Antroje nakties pusėje daugelyje vietovių pašals iki 0–5 laipsnių šalčio, tik kur ne kur temperatūra išliks silpnai teigiama. Keliai bus slidūs dėl plikledžio ar suvažinėto sniego – pasisaugokime.





Rekomenduojami video