Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Šimonytė: judėjimo ribojimas baigsis balandžio 6 dieną, po to spręsime

Visuotinis judėjimo ribojimas baigsis balandžio 6 dieną, patikina premjerė Ingrida Šimonytė. Jos teigimu, po to gyventojų judėjimas gali būti ribojamas ne visoje Lietuvoje ir ne visiems gyventojams.

„Balandžio 6 dieną baigsis gyventojų judėjimo ribojimo galiojimas toks, koks yra dabar. Nes dabar jis yra visoms savivaldybėms. Prieš tai jis buvo daliai savivaldybių. Tai kitos savaitės pradžioje žinosime, kokia yra situacija, ar reikia daliai savivaldybių tą ribojimą palikti, galbūt jį modifikuoti. Tarkim, leisti judėti žmonėms, kurie turi vakcinacijos ar neigiamo testo rezultatą, jeigu per tą laiką bus įmanoma techniškai įgyvendinti, kad policija galėtų tai patikrinti. Yra tikrai tų idėjų labai daug. Ir visas jas bandome tikrinti, kai kurias įgyvendinti“, – žurnalistams Seime antradienį sakė I. Šimonytė.

Ji patikino, kad dabartinis judėjimo ribojimas labiau susijęs su šventiniu laikotarpiu, todėl neplanuojama jo pratęsti. „Iš esmės apribojimas labiau turbūt orientuotas į šventes ir tai, kad buvo daug diskusijų, kaip tos šventės turėtų atrodyti“, – sakė I. Šimonytė. Judėjimo ribojimas galioja iki balandžio 6 dienos 24 val.

Karantino kol kas nekeis

Tai pat I. Šimonytė tvirtina, kad šią savaitę Vyriausybė neketina keisti karantino režimo. Galimi pakeitimai, anot premjerės, bus svarstomi po Velykų. „Jokių siūlymų šią savaitę nebus, kadangi svarbu saugiai išgyventi ir atšvęsti, sutikti Velykas. Paskui, priklausomai nuo to, kokius matysime skaičius, kažkokių siūlymų iš Vyriausybės gali būti. Šią savaitę tikrai nekeisime karantino režimo“, – kalbėjo I. Šimonytė. Tiesa, premjerė neatmeta galimybės svarstyti kai kurių ekspertų siūlymus daliai veiklų veikti dienos metu, o vakarais jas uždaryti. „Jeigu būtų būdas susitarti, kad dieną turime daugiau pasirinkimų, ką veikti ir kur eiti, bet vis dėlto vakare kontaktai yra mažinami, per kuriuos užsikrėtimas plinta, manau, tai galėtų būti gana sąžiningas susitarimas“, – svarstė I. Šimonytė.



Rekomenduojami video