Quantcast
ŠalyjeVerslasŪkininkų žiniosTechnikos kiemasSodybaPatarimaiKultūraSveikata Regionai
Bendruomenės
Dievo žodis
Konkursai
Kultūra
Langas
Moters pasaulis
Naujienos
Nuomonės
Patarimai
Šalyje
Sodyba
Sveikata
Technikos kiemas
Ūkininkų žinios
Verslas
Regionai
Alytaus
Kauno
Klaipėdos
Marijampolės
Panevėžio
Šiaulių
Tauragės
Telšių
Utenos
Vilniaus
Rubrika
Šilutės seniūno veiklos imasi auditoriai ir teisininkai, o jis pats keliaus „ant kilimėlio“

Paskutiniame šios rajono tarybos šaukimo kadencijos Kontrolės komiteto posėdyje vėl aptartas UAB „Raguvilė“ klausimas. Pastaroji įmonė, kaip žinia, nuo praėjusių metų rugsėjo atsakinga už viešųjų Šilutės miesto erdvių priežiūrą, tačiau toji „priežiūra“ netenkino ne tik šilutiškių, bet ir vietos politikų.

Dabar aiškėja, kad situacijos jau ėmėsi ne tik politikai, bet pagaliau kreiptasi ir į teisininkus, o Šilutės seniūnijos vadovui Raimondui Steponkui tenka pripažinti ne tik „nežmoniškai“ išaugusius įkainius, bet ir savo „kažko pražiūrėjimą“. Tiesa, šįkart seniūnas tai motyvuoja dar kitaip – „technine-kompiuterine“ klaida…

Darbo ėmėsi auditoriai ir teisininkas

Dar praėjusių metų gruodžio mėnesį į Tarybos nario Zigmanto Merliūno iškeltus klausimus ir atliktą analizę apie tai, už ką yra mokamos įspūdingos sumos vos kojas Šilutėje apšilusiai UAB „Raguvilė“, jau baigiami surinkti atsakymai.

Jau tada paaiškėjo, jog Šilutės seniūnas R. Steponkus kas mėnesį pasirašo po sąskaitomis ir už jas sumoka įspūdingas sumas, lenkiančias net visų metų biudžetą – du, tris ar net aštuonis kartus didesnes, nei tai buvo gatves ir šaligatvius prižiūrint ankstesniajam rangovui UAB „Šilutės komunalininkas“. Deja, jei ne praėjusiems metams baigiantis kilęs gyventojų nepasitenkinimas, jog viešosios erdvės šiemet kaip niekad prastai prižiūrimos, galima įtarti, jog ši karti nežinia už ką sumokėtų pinigų istorija net nebūtų išlindusi į dienos šviesą…

Kontrolės komiteto posėdyje pristatyta, jog neseniai buvo atliktas auditas ir surinktos ataskaitos iš Šilutės seniūno R. Steponkaus ir „Raguvilės“ vadovo V. Brazausko. Deja, jų pačių Kontrolės komiteto posėdyje nebuvo, dėl ko labai apgailestavo komiteto nariai.

Anot situaciją pristačiusios Administracijos direktorės Daivos Žebelienės, kol kas su atlikto audito medžiaga susipažįsta teisininkas ir laukiama jo išvadų dėl nuobaudų sprendinių. Taip pat pradėtas auditas ir atliekama analizė laikotarpiui iki „Raguvilės“ atėjimo, kai Šilutės seniūnijos viešąsias erdves prižiūrėjo kita įmonė. Tikimasi, kad palyginimo būdu bus „pamatuoti“ dviejų skirtingų įmonių darbai.

Iš Šilutės išvežė visą sniegą?

Taip pat buvo paaiškinta, kad UAB „Raguvilė“ jau grąžino į seniūnijos sąskaitą 13 tūkst. eurų, dar liko grąžinti 70 tūkst. eurų. Iš kur tokios sumos? Analizės metu buvo rasta gausybė neatitikimų, kurie privertė analizuoti atskiras eilutes, kur akivaizdžiai matėsi Kretingos įmonei už darbus priskaičiuotos dvigubos ar net ir trigubos sąskaitos. Pavyzdžiui, buvo sudvigubintos sąskaitos už šiukšlių išvežimą ir atsiskaitymą su KRATC.

Politikų dėmesį patraukė ir tai, jog „Raguvilė“ buvo įtraukusi ir tokį „darbą“ – gruodžio mėnesį iš Šilutės miesto neva išvežė net 250 sniego prikrautų mašinų. Anot Z. Merliūno, tuomet iš Šilutės turėjo būti išvežtas visas sniegas, tačiau jo gatvėse kaip tik buvo kaip niekada sočiai. Visa tai matosi darbų sąraše, už kurį taip pat pateiktos seniūnijai sąskaitos.

Seniūnas tikina kažką „pražiūrėjęs“

D. Žebelienės žiniomis, susidarius tokiai situacijai Šilutės seniūnas R. Steponkus pats pripažino, jog yra kažką „pražiūrėjęs“ ir netinkamai atlikęs miestą prižiūrinčios įmonės kontrolę.

Kontrolės komiteto nariai gana griežtai vertino tokį R. Steponkaus aplaidumą. Jie neslėpė, kad galbūt reikėtų rimtai susimąstyti dėl seniūno kompetencijos, nes šis vienąkart sako, jog sąskaitos seniūnijai už miesto priežiūrą padidėjo dėl išaugusių įkainių, o miestas prižiūrimas prasčiau, nes ne visos paslaugos beįperkamos. Kitąkart, kai buvo atlikta sąskaitų analizė, jau seniūnas reiškia apgailestavimą, jog pats menkai rūpinosi atliktų darbų ir sąskaitų kontrole.

Galų gale, visiems aišku, jog seniūnas net nebuvo įsigilinęs į sudvigubintas sąskaitas, kurias nuolankiai apmokėjo ir net augino seniūnijai skolą. Ir tai – geriausiu atveju, nes kol kas niekam neaišku, kaip čia buvo iš tiesų.

Vienintelis šiai dienai žinomas R. Steponkaus pasiteisinimas, jog sudvigubintos sąskaitos – „techninė/kompiuterinė“ klaida. Beje, jei ne kitų, šiuo atveju Tarybos nario Z. Merliūno atkreiptas dėmesys, gali būti, jog apie tai mes šiandien net nieko nežinotume…

Kontrolės komiteto nariai paprašė kuo greičiau, iki Tarybos posėdžio, surengti dar vieną posėdį, kuriame būtinai dalyvautų ir pats seniūnas. Anot politikų, gana už akių „apšnekinėti“ seniūną ir tegul jis pats paaiškina, kodėl yra tokia situacija. Taip pat politikai paprašė greičiau pristatyti ir konkrečias auditorės išvadas, kurias dabar peržiūri teisininkas. Anot Tarybos narių, norėtųsi, kad iškelti ir pradėti analizuoti klausimai dėl „Raguvilės“ atliktų darbų ir išpūstų sąskaitų būtų išspręsti ar bent jau turėtų konkretų paaiškinimą kuo greičiau, ir „nekabėtų“ kitiems – naujai sudaryto Kontrolės komiteto nariams, pradėsiantiems dirbti balandį.

Tarnybiniu automobiliu – po darbo valandų

Panašu, kad Šilutės seniūnija, atkreipusi visų dėmesį dėl šios „techninės/kompiuterinės“ klaidos, susilauks ir daugiau klausimų. Vienas iš jų jau nuskambėjo Kontrolės komiteto posėdžio pabaigoje, kai buvo pasidomėta, kodėl Šilutės seniūno pavaduotojas Marius Stonys tendencingai po darbo valandų yra pastebimas visur važinėjantis su pažymėtu tarnybiniu automobiliu. Dėl to jau gautas ne vieno pasipiktinusio žmogaus skundas.

Į tai atsakydama Administracijos direktorė D. Žebelienė sakė paprašys seniūno R. Steponkaus pateikti tvarkos aprašą, kuris paaiškintų, pagal kokius įgaliojimus jo pavaduotojas po darbo valandų turi teisę naudotis tarnybiniu automobiliu.

Rekomenduojami video